Varėnos pasieniečiai sulaikė, įtariama, penkis kontrabandininkus

  • Teksto dydis:

Varėnos ir Šalčininkų rajonuose pasieniečiai užkardė du bandymus neteisėtai atgabenti rūkalų iš Baltarusijos. Sulaikyti 5 asmenys, o kontrabandininkai iš viso neteko daugiau kaip 16 tūkst. pakelių cigarečių.

Šeštadienį naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Aleksandro Barausko užkardos pareigūnai surengė pasalą ties Varėnos rajono Būdų kaimu. Už maždaug 2 kilometrų nuo sienos su Baltarusija buvo pastebėta įtartina asmenų grupė. Ji ėjo kaimyninės valstybės link. VSAT pareigūnai įtartinų asmenų nusprendė iškart nesulaikinėti. Netrukus penkiukė, jau paėmusi ryšulius, pajudėjo atgal į Lietuvos gilumą ir miškingoje vietovėje buvo sulaikyta kontrabandininkų  tykojusių pasieniečių.

Keturis nešikus VSAT pareigūnai sučiupo vietoje. Vienas jų bendrininkas mėgino sprukti pasinaudojęs tamsa, tačiau sustojo supratęs, jog tarp pasalą surengusių pasieniečių yra kinologas su tarnybiniu šunimi.

Paaiškėjo, kad penkiukė – Šalčininkų rajono gyventojai, kuriems yra nuo 17 iki 23 metų. Čia pat rastuose polietileno plėvele aptrauktuose ryšuliuose buvo 4 tūkst. pakelių cigarečių „Premier“. Rūkalai pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Sulaikytieji uždaryti į areštinę. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Dviem sulaikytiesiems taip pat teks atsakyti administracine tvarka už tai, kad būdami pasienio ruože neturėjo asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų.

Kontrabandinės cigaretės saugomos A. Barausko užkardoje.

Tą pačią šeštadienio naktį Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties komandos pareigūnai ties Šalčininkų rajono Milvydų kaimu aptiko polietileno plėvele apvyniotas dėžės. Jose rasta 12 490 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Premier“. Ši vieta yra prie pat sienos su Baltarusija.

Apylinkes ties minėtu kaimu tikrinęs VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi daugiau įtartinų daiktų ar asmenų nerado. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir šiuo atveju pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rūkalai saugomi Tribonių užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ricardas Caras

Ricardas Caras portretas
Tai yra pokazuha penkis pagavo o karavanas toliau furom vaziuoja pilni kampai kontrabandiniu cigareciu senas pasienieciu bajeris lygiai tas pats ir su su narkotikais
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių