Vogtą automobilį į supirktuvę atvežusių šiauliečių laukė staigmena

  • Teksto dydis:

17-likos metų senumo automobilį kartu su jame sukrautais sendaikčiais pavogę šiauliečiai buvo sulaikyti metalo laužo supirktuvėje, pranešė policija.

Kovo 1-ąją Šiauliuose, Aukštabalio gatvėje gyvenantis 43-ejų metų vyras, užsiimantis sendaikčių supirkimu, pasigedo gatvėje stovėjusio sendaikčiais prikrauto savo „Peugeot Boxer“, pagaminto 2000 metais. Nukentėjusysis puolė skambinti savo pažįstamiems, klausinė gal kas nors ką nors žino apie jo dingusį automobilį.

Tą pačią dieną jis sulaukė vieno metalo supirktuvėje dirbančio pažįstamo asmens skambučio – pavogtasis automobilis stovi jo darbovietės kieme. Paaiškėjo, kad nuo metalo pjaustytuvo jį išgelbėjo sendaikčiai. Kai trys vyrai „Peugeot Boxer“ atgabeno į supirktuvę ir norėjo jį parduoti kaip metalo laužą, darbuotojams įtarimą sukėlė per didelis jo svoris. Išlaužę bagažinės duris, nes raktelių nebuvo, vyrai išvydo krūvą įvairių sendaikčių, kurie pasunkino automobilį ir išaugino jo kainą už metalą.

Kadangi darbo laikas ėjo į pabaigą, tad buvo sutarta, kad transporto priemonę atgabenę vyrai jų išsikraustyti atvažiuos kitą dieną.

Vogė tik vienas

Tačiau kitą dieną trijulės metalo supirktuvėje jau laukė Šiaulių apskrities pareigūnai, kurie sulaikė automobilio vagyste įtariamus 18-likos, 24-erių ir 25-erių metų šiauliečius.

Įtarimas dėl automobilio vagystės buvo pareikštas septynis kartus už įvairius nusikaltimus jau teistam 24-erių metų vyrui. Teismas dviem mėnesiams sankcionavo jo suėmimą. Kiti du baudžiamosios atsakomybės išvengė, nes vagystę įvykdęs prisipažino 24-erių metų įtariamasis. Kiti asmenys tik talkino gabenant automobilį į metalo supirktuvę, net nežinodami, kad ji vogta.

Policija teigia, kad pagal taisykles į metalo supirktuvę automobilį atgabenęs asmuo privalo pateikti transporto priemonės registracijos dokumentus arba pirkimo-pardavimo sutartį. Pasak policijos, kyla abejonių, ar metalo supirktuvių darbuotojai visada deramai atlieka savo pareigą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prosenelis

Prosenelis portretas
NESISTEBIKITE. MUSU. VRGSIE. LIETUVIELIE. TAPO. ZEMIES. SKRAIDYNTOJU. ITEISINTU. VAGIU. KLANU. SALIMI

Rašoma,tarsi būtų balandžio-1-ji

Rašoma,tarsi būtų balandžio-1-ji portretas
Kada jūs nustosite pykinti ir juokinti žmones.24 metų jaunuolis ,teistas jau 7 kartus,bet nusikaltimus daro toliau.Tai kas ten per teismai ir po kiek jis gaudavo?Tai kas čia per įstatymai?Lietuvėlėje nusikaltėliams tikras rojus.Nesuvokiama sveiku protu.Kaip gali būti,kad 24 metų asmuo,jau 7 kartus teistas,bet vaikšto laisvėje ir vagia toliau?Štai ,apie ką ,turėtų rašyti žurnalistai.Išaiškinti žmonėms ką tas nusikaltėlis padarė,kas jį pagavo,kas teisė,kiek davė,kodėl ir už ką ,taip mylimi nusikaltėliai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių