VSAT: į Lietuvą iš Baltarusijos per parą neteisėtai patekti bandė 20 žmonių

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą iš Baltarusijos per parą neteisėtai patekti bandė 20 žmonių, šeštadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Latvijos pasienyje penktadienį fiksuota 15 bandymų neteisėtai kirsti sieną, Lenkijos pareigūnai į šalį ketvirtadienį neįleido 60 migrantų.

Šiemet VSAT pareigūnai neleistinose vietose į Lietuvą iš Baltarusijos iš viso neleido patekti 2272 neteisėtiems migrantams.

Nuo 2021 metų rugpjūčio 3 dienos, kai Lietuvos pasieniečiai įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų iš Baltarusijos į šalį neįleista apie 21,6 tūkstančio. Dalis užsieniečių į Lietuvą patekti bandė ne vieną kartą.

Migrantų antplūdis į rytines Europos Sąjungos nares iš Baltarusijos kilo 2021 metais, dėl jo Vakarai kaltina Minsko režimą. Tuomet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų, bet, pasibaigus judėjimo apribojimams, didžioji dalis jų paliko šalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visur

Visur portretas
Visose salyse TIEK PLRILEISTA MUSLIU KAD OI OI OI. Na lyg veizolai pradejo atsivert visiems EUROPOS buozgalviams, LABAI SAUNU KAD ZYDAI JIEMS DUODA LAI VALO PASAULI NUO SITO BRUDO. Nes apteko Europa lyg utelem!!! O PER SIENA SLIAUZIANCIUS SAUDYT !!!! Anksciau ar veliau TAI PRISIEIS DARYTI!!

Anonimas

Anonimas portretas
o hamas kovotojai nors barzdas nusiskutė ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių