VSAT pareigūnams įkliuvo vietnamiečius vežę du baltarusiai ir lenkas

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė iš Lietuvos vykusius du lengvuosius automobilius, kuriais neteisėtai buvo gabenami Vietnamo piliečiai.

Paaiškėjo, jog abu jie pasišalino iš Latvijoje esančio užsieniečių registracijos centro.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė Lenkijos link vykusį automobilį „Opel Astra“. Transporto priemonę, paženklintą lenkiškais registracijos numeriais, vairavo 27 metų Baltarusijos pilietis. Vyras turėjo tvarkingus kelionės dokumentus, tačiau VSAT pareigūnai iškart atkreipė dėmesį į mašinos keleivius. 22 metų baltarusis ištiesė galiojantį pasą, o antrasis keleivis pasieniečiams tepateikė Latvijos mieste Daugpilyje esančio užsieniečių registracijos centro pažymą, išduotą Vietnamo piliečiui.

VSAT pareigūnai dar aiškinsis tikrąją šio užsieniečio tapatybę. Po apklausos jis laikinai apgyvendintas Kapčiamiesčio užkardoje įrengtoje specialioje prieglobsčio prašytojų patalpoje.

Vietnamietį gabenusiems baltarusiams gresia didesni nemalonumai. Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto asmenų gabenimo per valstybės sieną. Už tai Lietuvos teisės aktai numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki šešerių metų. Abu Baltarusijos piliečiai uždaryti į areštinę.

Analogiškomis aplinkybėmis toje pačioje vietoje, ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, VSAT pareigūnams įkliuvo ir neteisėtai žmogų gabenęs lenkas.

57 metų vyro vairuotoje „Mazda 626“ mašinoje, registruotoje Lenkijoje, pasieniečiai aptiko moterį, kurį patikros metu taip pat teturėjo tik Daugpilio užsieniečių registracijos pažymėjimą, išduotą Vietnamo pilietei.

Vietnamiečiai artimiausiu metu turėtų būti perduoti Latvijos pasieniečiams.

Lenkas po apklausos uždarytas į areštinę. Jam, kaip ir baltarusiams, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto žmonių gabenimo per sieną.

Abi transporto priemonės, kuriomis buvo gabenti užsieniečiai, laikinai saugomos Kalvarijos užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių