Žadama tirti I. Strazdauskaitės byloje įtariamąjį prižiūrėjusių pareigūnų veiksmus

Kalėjimų departamentas žada aiškintis, ar įtariamąjį Ievos Strazdauskaitės nužudymo byloje prižiūrėję probacijos pareigūnai tinkamai atliko savo pareigas.

Pirmiausia departamentas ketina gauti teisėsaugos patvirtinimą, kad vienas iš įtariamųjų šioje byloje iš tikrųjų buvo probuojamas.

„Kalėjimų departamentas raštu kreipėsi į Lietuvos kriminalinės policijos biurą dėl informacijos, susijusios su I. Strazdauskaitės nužudymo byla, pateikimo. Rašte prašoma informuoti, ar yra pareikšti įtarimai asmenims, esantiems probacijos tarnybų priežiūroje“, – BNS pirmadienį sakė Kalėjimų departamento atstovas Tomas Čepelevskis.

„Jeigu pasitvirtins viešumoje skelbiama informacija ir  paaiškės, kad šioje byloje yra įtariami asmenys, esantys probacijos tarnybų priežiūroje, Kalėjimų departamentas atliks tarnybinį patikrinimą dėl probacijos pareigūnų vykdytos asmens priežiūros įvertinimo“, – pridūrė jis.

Plungiškės nužudymo bylos prokuroras Artūras Urbelis sekmadienį patvirtino, kad vienas iš įtariamųjų šioje byloje buvo stebimas probacijos pareigūnų, nes anksčiau buvo nuteistas kalėti lygtinai.

Teisėsauga teigia, kad I.Strazdauskaitė buvo nužudyta prieš savaitę sekmadienio vakarą, siekiant pagrobti jos automobilį. Merginos kūnas rastas užkastas Kėdainių rajone. Pareigūnai jį aptiko penktadienį, tą pačią dieną sulaikę įtariamuosius. Anot jų, įtariamiesiems mintis nužudyti I. Strazdauskaitę kilo spontaniškai.

Sekmadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė suimti keturis iš šešių įtariamųjų šioje byloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne Balvonams

Ne Balvonams portretas
Patikekite tokiu priziurimuju kas vos ne kasdien paleidziami is kalejimu ir jie ten laisveje daro kanori, nes ju niekas nekontroliuoja visiskai, o vadinamas kalejimu departamentas su savoprobacijos tarnybas kuri visiskai neveikia ir neveike,ir neaisku kas ten tokie dirba, gal pagaliau atsibus teisesauga ir issivalys visus trukumus is sistemos, kol neatrirado daugiau tokiu ivykiu baisiu...

Anonimas

Anonimas portretas
pritariu komentatoriams ne simtu o visu tukstanciu procentu ,as irgi sita musu supuvusia teisesauga esu patyres ant savo kailio

taip

taip portretas
gyvename supuvusiame moraliskai kapitalizme kur 1 vieta pinigams o zmogus ir jo gyvybe lygi0
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių