Žvejoti per mažas žuvis – brangus malonumas

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministerijos Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais praėjusią savaitę surengė reidą Mažeikių rajone prie Renavos HE tvenkinio.  Nustatyti keturi pažeidėjai.

Tvenkinys 2014 m. vasarą buvo išleistas dėl užtvankos rekonstrukcijos. Mažeikių medžiotojų ir žvejų draugija, siekdama pagausinti žuvų išteklius, tvenkinį įžuvino vienmečiais karpiais. Deja, pasirodė, kad žvejams nė motais, jog tvenkinyje žuvys dar per mažos ir gaudyti jas draudžiama.

Patikrinę šalia tvenkinio buvusius žvejus, pareigūnai nustatė keturis pažeidėjus. Du iš jų turėjo po porą mažyčių karpių, tuo tarpu kiti buvo sugavę net po 20 vienetų 17-20 cm dydžio žuvų, kai Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės leidžia gaudyti ne mažesnius negu 40 cm karpius. Visi keturi pažeidėjai patraukti administracinėn atsakomybėn. Jiems gresia baudos iki 57 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu. Taip pat vyrai turės atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – 2875 eurus.

Pažeidėjai sako ir patys dabar suprantantys, kad žuvis pirkti parduotuvėje būtų buvę pigiau, o pareigūnai visiems žvejams, traukiantiems mažesnes nei leidžiama žuveles, primena paprastą taisyklę: „Pagavai – paleisk“.


Šiame straipsnyje: žuvisžvejaižvejyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių