Žvejyba ant ledo nuvedė į Rusiją

  • Teksto dydis:

Trys ant Vištyčio ežero žvejoję Vilkaviškio rajono gyventojai dėl neatsargumo ir tiršto rūko nuklydo į Rusijos pusę. Vieną jų sulaikė šios šalies pareigūnai, kitus du – Lietuvos pasieniečiai. Sienos pažeidėjai atsipirko baudomis.

Trečiadienį  Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės pareigūnai  iš Rusijos Kaliningrado srities pasienio tarnybos gavo pranešimą. Kaimyninės šalies pareigūnai informavo savo pusėje ties Vilkaviškio rajono  Žirgėnų kaimu ant užšalusio Vištyčio ežero sulaikę 47-erių Lietuvos pilietį. Jis dėl neatsargumo esant tirštam rūkui ir prastam matomumui kirto ežeru einančią sieną apie 300 metrų ir žvejojo Rusijos pusėje.

Netrukus  Vištyčio miestelyje prie valstybės sienos įvyko Lietuvos ir Rusijos pasieniečių susitikimas. Jo metu kaimyninės šalies pareigūnai kolegoms perdavė pažeidėją, 47-erių Vilkaviškio rajono gyventoją. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pasieniečiai administraciniu nurodymu jam skyrė minimalią 35 eurų baudą ir paleido.

Tą pačią dieną nemalonumų sulaukė dar du žvejai. Jie taip pat pažeidė sieną ir Vištyčio ledu įėjo į Rusijos pusę apie 20 metrų. Begrįžtančius 56-erių ir 74-erių Vilkaviškio rajono gyventojus sulaikė pareigūnai. Pažeidėjai teisinosi sieną kirtę netyčia, nes tvyrojo tirštas rūkas.

Pasieniečiai šiems dviem Vilkaviškio rajono gyventojams už neteisėtą valstybės sienos perėjimą dėl neatsargumo irgi skyrė minimalias baudas po 35 eurus. Atlikus visus formalumus žvejai paleisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių