Aukcione bus parduodami O.Vaildo laiškai mylimajam

Didžiosios Britanijos aukciono namai „Bamfords Auctioneers & Valuers“ rugsėjo 24 d. surengs aukcioną, kurio metu bus parduodami garsiojo rašytojo Oskaro Vaildo laiškai, atskleidžiantys, kad rašytojas teikė nepadorių pasiūlymų žurnalo „Society Magazines“ redaktoriui Elsageriui Vianui, o homoseksualūs santykiai tuo metu buvo draudžiami, praneša BBC.

Pradinė laiškų kaina sieks 10 tūkst. svarų sterlingų. Laiškus parduoda E. Viano palikuonys. Manoma, kad šiuos laiškus redaktorius saugojo užrakintus rašomajame stale iki pat savo mirties 1924 metais.

Dirbdamas Londone žurnale „Society Magazines“ O. Vaildas parašė kolegai E. Vianui kelis laiškus, kuriuose kvietė jį parūkyti cigarų ir išgerti itališko vyno. Laiškuose daugiausia rašoma apie darbo reikalus, tiesa, po pirmo laiško O. Vaildas vis kvietė E. Vianą į svečius.

„Rytoj popiet būsiu namuose, džiaugsiuosi, jei užeisi arbatos. Turime praleisti vakarą kartu ir aptarti mūsų straipsnį“, – viename laiške rašo O. Vaildas.

Paskutiniame laiške rašytojas jau primygtiniau kviečia E. Vianą susitikti: „Papietaukime restorane „Pagani's“ Portlendo gatvėje penktadienį pusę aštuonių. Nesipuoškime, būsime tik mudu ir butelis itališko vyno. Paskui galėsime parūkyti cigarečių. <...> Vėliau gal galėsime nueiti pas tave, nes aš gyvenu toli, o klubuose neįmanoma susišnekėti. Iki ketvirtadienio vakaro. Visa tai yra taip netinkama, tiesa? Tavo Oskaras Vaildas.“

Kokie iš tiesų santykiai siejo rašytoją ir redaktorių, išlieka neaišku, žinoma, kad E. Vianas 1891 metais vedė. O. Vaildas laiškus parašė 1891 metais.


Šiame straipsnyje: Oskaras Vaildaslaiškai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių