„Helloween“ naktį legendinė „Antis“ gąsdins „BarBar'a“ lankytojus

Sekmadienį nuo 22 valandos kokteilių bare "BarBar'a" "Helloween" proga A.Kaušpėdas ir "Antis" klausytojams bei žiūrovams parengė specialų teatralizuotą dviejų dalių repertuarą.

Pirmoje dalyje, komanda bus persirengusi daktarais, skambės garsiausi kūriniai iš albumų "Ančių dainos" ir "Zuikis Pleibojus", antroje dalyje, muzikantai virtę zombiais, gros visus garsiausius, klasika tapusius savo hitus: "Kažkas atsitiko", "Alyvos", "Zombiai", "Pokštas", "Ko tu stovi?“ ir daugybė kitų

"Bandysime visus pagąsdinti", – prieš "Helloween" naktį vyksiantį kultinį vakarėlių ciklą "Diskoteka" tikino A.Kaušpėdas, šiam pasirodymui repetuojantis ir vieną seną, savo koncertuose dar neatliktą kūrinį.

"Mes – archyviniai, savo mažoje planetoje kaip kokie "Led Zeppelin". Neslėpsiu, abejojau, kai po ilgo laiko vėl pradėjau muzikuoti. Tačiau geras barometras – mano vaikai, ypač Anglijoje kinematografijos besimokanti jaunesnioji dukra Algė. Ji, kaip daugelis jaunimo, kritiška, daug ką neigia. Bet dėl "Anties" muzikos nusiteikusi labai pozityviai: "Tėvai, tu tik varyk", – šypsojosi A.Kaušpėdas.

"Esu smalsus, o teisingai gyventi – tai suvokti, koks yra pasaulis, ką čia veikiame. Visas mano gyvenimas – nesibaigiantis tyrinėjimas, – kalba A.Kaušpėdas. – Noriu ne tik stebėti, bet ir paliesti savo ranka. Man patinka įvairios plotmės: ir architekto, ir scenos chuligano. Jos viena kitą papildo".

Paklaustas, ar tiki Dievą, kurį dažnai mini ir pomirtinį gyvenimą, Algirdas pripažino: "Man patogiau tikėti, kad egzistuoja aukštesnės jėgos, kad po savęs paliekame energiją, kuri kuria pasaulį. Man patinka tai žinoti ir padeda gyventi. Čia – kaip puspilnė ir pustuštė stiklinė. Renkuosi puspilnę, nes man taip patinka".

Ar "Helloween" naktį kokteilių bare "BarBar'a" grosiantis A.Kaušpėdas tiki atgijusiomis vėlėmis ir žeme vaikščiojančiais zombiais?

"Tai – tik pokštai, – šypsojosi "Anties" lyderis" Mes būtinai turime pokštauti, nes tai išgrynina sąmonę. Be pokštų, juoko taptume bespalviai".

Gyva legenda vadinama grupė „Antis“ buvo suburta architektų vakarėliui ir pirmą savo koncertą sugrojo 1984 metų gruodžio pabaigoje. Nutarusi toliau tęsti savo veiklą grupė netrukus tapo svarbiu reiškiniu ne tik Lietuvos roko, bet ir valstybės atgimimo istorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių