„Herkaus galerijoje” įsikurs meniška Purvynės ambasada

Kuršių nerijos tradicijų ir gamtos įkvėptas menas nuo šiol Klaipėdoje turės savo ambasadą – ketvirtadienį uostamiestyje duris atvers „Purvynės“ galerija.

Naujoji meno oazė populiarins juvelyriką, gintaro bei tapybos kūrinius, turinčius artimų sąsajų su pajūriu.

Purvynė – tai šiauriausia Nidos gyvenvietės dalis, dabar simboliškai išlikusi tik kaip gatvės pavadinimas. Senovėje buvusi atskira gyvenvietė, ji dalies vietinių dar vadinama „ūkiniu sektoriumi” dėl gausybės garažų, nors prie pat marių įsikūrusioje vietoje gausu ir jaukių vilų.

Šioje Nidos dalyje užaugęs ir iki šiol dažnai laiką leidžiantis Algimantas Seselskis pernai ten surengė menininkų plenerą, pastūmėjusį jaunąjį nidiškį Purvynės vardą garsinti menu.

„Tai puiki vieta įkvėpimui ir naujoms idėjoms, – teigė galerijos įkūrėjas. – Mano svajonė – simboliškai perteikti šios vietovės atmosferą meno kūriniais ir subtiliais mažmožiais, kurie galėtų suteikti dvasinio peno ne tik Purvynės ambasados lankytojams, bet ir čia įgytų daiktų savininkams.”

Prekybos ir verslo centre „Herkaus galerija” įsikūrusioje „Purvynėje” bus eksponuojami bei parduodami daugiausia su gintaru susiję papuošalai, bet netrūks ir kitokių pajūryje subrandintų meno kūrinių bei meniškų verslo dovanų.

A.Seselskio iniciatyva ši vieta papuošta Purvynės atributika: senosios Kuršių nerijos žvejų vejarodėmis – autentiškomis, rankų gamybos vėtrungėmis bei įvairiais suvenyrais.

Netikėtos sintezės sprendimus pristatys klaipėdiečių „Ambero studijos” sukurti papuošalai iš tauriųjų metalų, sujungtų su natūraliu Baltijos gintaru bei neįprastomis medžiagomis.

Taip pat ir galerijai “Arza” atstovausiančioje “Purvynėje” lankytojai galės susipažinti su netradiciniais Lietuvos aukso panaudojimo būdais, leisiančiais gintarą paliesti, užuosti, išgirsti ar net paragauti. Jų asortimente gausu žinomų Lietuvos meistrų rankų darbo meno kūrinių, ypatingos galios turinčios gintaro arbatos ir smilkalų, sveikatinės aromaterapijos priemonių bei kosmetikos.

Dailės kūrinių kampe bus galima rasti šiuo metu Kretingoje gyvenančio žinomo tapytojo Andriaus Miežio drobių.

Ateityje “Purvynės” galerijoje numatoma rengti savaitgalio meno turgelius, o kūrinių asortimentas nuolat bus atnaujinamas – apie tai informaciją bus galima rasti internetinėje svetainėje purvyne.com.

Į „Purvynės” atidarymą visi kviečiami spalio 14-ąją 18 val. “Herkaus galerijoje” (Herkaus Manto g. 22). Pirmieji lankytojai bus pavaišinti gintaro arbata bei artimiau supažindinti su čia eksponuojamais ir parduodamais darbais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių