Kinijoje atkasta daugiau kaip 100 naujų terakotinių karių

Kinijos archeologai atkasė 110 naujų terakotinių karių, kurie po žemėmis praleido ne vieną amžių, pranešė pareigūnai. Tai – kariuomenės, sukurtos saugoti pirmojo Kinijos imperatoriaus kapą, dalis.

Žmogaus dydžio figūros atrastos netoli imperatoriaus Čin Ši Huango mauzoliejus, šiauriniame Kinijos Siano mieste per trejus metus trukusius kasinėjimus. Archeologai taip pat aptiko 12 keramikinių arklių, kovos vežimų, ginklų ir įrankių dalis.

„Per kasinėjimus 200 kvadratinių metrų plote aptikta 100 terakotinių figūrėlių“, – teigė Shen Maosheng iš Čin Huango terakotinių karių ir arklių muziejaus, prižiūrinčio kapavietę.

„Reikšmingiausias atradimas šį kartą yra tai, kad aptikti reliktai yra gerai išsilaikę ir nuspalvinti“, – pridūrė muziejaus archeologijos departamento vadovo pavaduotojas Shen Maosheng.

Anot jo, archeologai nustatė dar 11 karių buvimo vietą, tačiau jie kol kas neatkasti.

Pasak archeologo, ekspertai tikėjosi, kad kai kurių rastų karių ir dirbinių spalvos bėgant amžiams bus išblukę, tad jie nustebo pamatę, kaip gerai jie buvo išsilaikę.

Tarp radinių yra ir skydas, kuris, kaip pranešama, buvo naudojami Činų dinastijos (221–206 metai prieš Kristų) karių, su raudonais, žaliais ir baltais geometriniais raštais.

Čin Huangas, imperatorius, kurio nurodymu armija sukurta, vadovavo Kinijos suvienijimui 221 metais prieš Kristų ir laikomas pirmuoju šalies imperatoriumi.

Senovinę terakotinę kariuomenę 1974 metais aptiko šulinį kasęs valstietis. Tai laikoma vienu didžiausių šių laikų archeologinių radinių. 1987 metais jis įtrauktas į UNESCO saugomo paveldo sąrašą.


Šiame straipsnyje: kultūraPaveldasKinijaistorija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių