Klaipėdietė tapytoja pristatys savo novelių romaną

Klaipėdos viešosios bibliotekos Meno skyriuje kitą savaitę laukiamos klaipėdietės tapytojos Dalios Kirkutienės novelių romano „Eilėje prie laimės“ sutiktuvės.

Autorės pirmojoje knygoje – keturios novelės apie moteris. Skirtingo amžiaus, skirtingų išgyvenimų ir patirčių romano herojės Aina, Elena, Sofija ir Adelė turi vieną tikslą – būti laimingos... Knygoje jos rašo savo gyvenimo dienoraščius. Jo paraštėse neišvengiamai atsiranda pribraukymų, paaiškinimų ir pasiteisinimų...

„Kažką savo gyvenime tikrai praleidau. Daug ko neišbandžiau, nes nenorėjau, kai kam neturėjau progos, bet ne tai svarbiausia – manau, kad man reikėjo išgyventi savotišką beprotybę, po jos visa, kas paprasta, įgavo skonį.“, – romane  „Eilėje prie laimės“ teigia viena iš jo herojų Sofija.

Romaną 700 egz. tiražu išleido Vilniaus „Svajonių knygos“. Jis priskirtas „Indigo“ serijai, kurioje skleidžiasi originalus žvilgsnis į pasaulį, individualumas ir kasdienybės mistika.

Knygos autorė D.Kirkutienė pastaraisiais metais labiau žinoma kaip tapytoja. 1985-aisiais baigusi tekstilės studijas Vilniaus dailės akademijoje, ji kūrybinės patirties sėmėsi išbandydama save daugelyje meno sričių. Kūrė audinius, papuošalus, reklamas ir interjerus, tapė freskas, modeliavo drabužius, eksperimentavo floristikoje, net bandė užsiimti meno verslu – uostamiesčio Danės krantinėje buvo atidariusi savo galeriją.

Buvusi kaunietė apsigyvenusi Klaipėdoje ne iš karto pasinėrė į tapybą. Bet pastarąjį dešimtmetį Dalia atkakliai tapo akrilu ant drobės, nuo 2004-ųjų dalyvauja parodose, jau surengė bene šešias ir autorines paveikslų ekspozicijas, buvo jas nuvežusi į Nidą, Plungę, Kauną... Kaip tapytoja 2010-aisiais ji įstojo ir į Lietuvos dailininkų sąjungą.

„Jei netapau, tai skaitau ar rašau“, – atviravo visą gyvenimą lyg ir sau rašiusi menininkė, bet jau pernai prasitarusi, kad bičiulių paskatinta ketina išleisti savo pirmąją knygą. Ir štai – ji pasirodė, brandinta pustrečių metų. Pačios autorės paveikslo fragmentu papuoštu viršeliu. Teigianti, kad laimės nereikia laukti – reikia gyventi ir būti laimingais dabar.

Naujos knygos pristatymas, susitikimas su autore ir leidėjais – spalio 18 d. 17.30  val. Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyriuje (J.Janonio g. 9).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių