Klaipėdos muzikiniame teatre skambės Rasos Juzukonytės sopranas

Šeštadienį Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras operos gerbėjus kviečia į G.Puccini’o vienaveiksmių operų diptiką „Sesuo Andželika“ ir „Džanis Skikis“. Geriausiu Klaipėdos 2011-ųjų spektakliu tituluotame pastatyme šiuosyk skambės ir operos solistės Rasos Juzukonytės sopranas.

G.Puccini’o operoje „Sesuo Andželika“ pagrindinę partiją atliksianti R.Juzukonytė yra sukūrusi vaidmenų Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Savo solines programas ji atlieka Lietuvoje ir užsienyje, taip pat koncertuoja su sopranų trio „Panteros“.

Šeštadienio vakarą žiūrovai turės galimybę išgirsti Klaipėdos muzikinio teatro orkestrą, vadovaujamą dirigento Dainiaus Pavilionio, solistus R.Juzukonytę, Juditą Butkytę-Komovienę, Mindaugą Rojų, Deividą Norvilą (Deivį) ir kitus.

Italų kompozitoriaus G.Puccini’o (1858–1924) operos „Bohema“, „Madam Baterflai“, triptikas „Apsiaustas“, „Sesuo Andželika“ ir „Džanis Skikis“, „Toska“, „Turandot“ daugiau kaip šimtmetį atliekamos garsiausiuose pasaulio operos teatruose. Klaipėdos muzikiniame teatre G.Puccini’o vienaveiksmių operų diptiko „Sesuo Andželika“ ir „Džanis Skikis“ premjera įvyko pernai rugpjūtį.

„Sesuo Andželika“ – tai vienintelė G.Puccini’o opera, kurioje pasirodo vien moterys. Kūrinyje apdainuojama iš aristokratų šeimos kilusios jaunos mergaitės, kuri, susilaukusi nesantuokinio kūdikio, buvo priversta tapti vienuole, gyvenimo drama. „Džanis Skikis“ – Dantės „Dieviškosios komedijos“ veikėjo istorija, kurios centre – tragikomiška mirusio turtingo italų žemvaldžio turto dalybų situacija.

Prestižinį „Padėkos kaukės“ apdovanojimą už geriausią metų spektaklį Klaipėdoje pelniusį vienaveiksmių operų diptiką pastatė režisierė Yana Ross (JAV), dirigentas D.Pavilionis, scenografas Marijus Jacovskis, kostiumų dailininkė Jolanta Rimkutė.

Diptikas bus rodomas spalio 13 d. 18.30 val. Klaipėdos muzikiniame teatre (Danės g. 19). Bilietai – po 37 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių