Lietuvos teatro sąjungoje – aktorės knygos sutiktuvės

Lietuvos teatro sąjunga pirmadienį kviečia į vienos iškiliausių lietuvių teatro aktorių Marijos Dičpetrytės atsiminimų knygos „Magdė“ pristatymą.

Renginio programoje dalyvaus pati knygos autorė, taip pat aktorė Lidija Žadeikytė, aktorius ir bardas Gediminas Storpirštis,  pianistas Petras Geniušas ir literatūros kritikas bei žurnalistas Stasys Lipskis.

„Aktoriaus darbas nelengvas, jeigu jis rimtas kūrėjas, o ne akimirkos žvaigždutė. Žmonėms iš šalies susidaro toks įspūdis, atėjo pora valandų, pavaidino – vieni malonumai. O repeticijos, o ruošimasis, o nemigo naktys, ieškant to tikro vaidmens kelio...“ – apie savo profesiją knygoje rašo M.Dičpetrytė.

Aktorė gimė 1933 m. Kaune. Baigė Aleksandro Kernagio vadovaujamą Dramos studiją, veikusią prie Vilniaus valstybinio akademinio dramos teatro. Žymiuosius savo vaidmenis aktorė sukūrė Klaipėdos ir Jaunimo teatruose kartu su žymiais Lietuvos aktoriais Gražina Balandyte, Vytautu Paukšte, Vytautu Kancleriu, Rimgaudu Karveliu ir daugeliu kitų. Be to, daug metų ji propagavo ir puoselėjo kino meną Lietuvoje.

Kaip parašyta knygos „Magdė“ anotacijoje, tai „neatsargus autorės bandymas“. Knyga sudaryta iš trijų dalių. Pirmojoje – pro mažos Magdelės akis prabėga visi buities ir išoriniai įvykiai, kurie po truputį formavo mergaitės gyvenimo sampratą ir žymėjo likimo vingius. Autorė neįkyriai pateikia visus įvykius fragmentiniais vaizdais. Sutinka savo didžią meilę, o pabaigoje įvyksta didžiausias jos gyvenime lūžis. Antroje dalyje – lakoniški pastebėjimai apie pačios autorės kūrybinį darbą, o trečiojoje ji kalba apie naujas patirtis, darbus ir susitikimus su įžymiais rusų aktoriais, tokiais kaip Michailas Ulijanovas ir Aleksėjus Batalovas.

Knygos pristatyme, kuris vyks lapkričio 5 d. 18 val. Lietuvos teatro sąjungoje Vilniuje (Teatro g. 8) laukiami visi aktorės gerbėjai ir scenos menui neabejingi žmonės. Įėjimas –laisvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių