Mirė „Plėšiko Hocenploco“, „Raganiukės“ autorius O.Preussleris

Pirmadienį savo namuose mirė vokiečių vaikų rašytojas Otfriedas Preussleris, parašęs tokias knygas kaip „Plėšikas Hocenplocas“ ir „Raganiukė“. Jam buvo 89-eri.

Žinią trečiadienį pranešė Štutgarte įsikūrusi leidykla „Thienemann“. Visame pasaulyje daugiau kaip 50-čia kalbų buvo išleista 50 mln. O.Preusslerio knygų egzempliorių. Už 1971-aisiais išleistą knygą „Krabatas, arba Treji metai užburtame malūne“ O.Preussleris gavo Europos jaunimo literatūros premiją. Pastaraisiais metais jis buvo vienas rašytojų, kurių darbai Vokietijoje kritikuoti dėl juose esančių žodžių, laikomų įžeidžiamais mažumų atžvilgiu.

O.Preussleris, vienas žinomiausių vaikų rašytojų visame pasaulyje, gimė 1923 metais Reichenberge, kuris dabar yra Čekijos Libereco miestas. O.Preussleris parašė daugybę skaitytojų pamėgtų knygų, pavyzdžiui, „Raganiukę“, „Vaiduokliuką“, „Mažąjį vandenį“. Tačiau didžiausio pasisekimo sulaukė jo pasakojimai apie simpatišką plėšiką Hocenplocą ir du neišskiriamus draugus Kaspariuką ir Zepuką. Šias knygas tėvai savo vaikams skaito jau 40 metų, jos iki šiol puikuojasi geriausių knygų vaikams sąrašuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių