Petras Geniušas su Dalia Kuznecovaite koncertuos Klaipėdoje

Koncertinė programa „Įtaigus dialogas“ antradienį Klaipėdos koncertų salėje susirinkusius klausytojus intriguos dviejų kartų muzikų menine partneryste.

Nacionalinės premijos laureatas, profesorius pianistas Petras Geniušas muzikuos su išskirtinio talento jaunosios kartos smuikininke, daugelio tarptautinių konkursų laureate Dalia Kuznecovaite.

Patirtis ir branda, jaunatviškas polėkis ir azartas, emocionalumas ir techninė meistrystė susilies šio dueto koncerte.

P.Geniušas iki šiol stebina savo gerbėjus interesų įvairiapusiškumu ir nuolatinėmis naujų išraiškos formų, nekasdieniškų muzikinių ir dvasinių potyrių paieškomis. Meistriškai įvaldęs platų klasikinių, romantinių ir šiuolaikinių kūrinių repertuarą, jis rengia rečitalius, koncertuoja kaip solistas su simfoniniais orkestrais, groja kameriniuose ansambliuose, dažnai pasirodo svarbiausiose Lietuvos bei pasaulio koncertinėse scenose.

D.Kuznecovaitė pradėjo griežti smuiku būdama ketverių, o aštuonerių jau griežė solo su Lietuvos kameriniu orkestru. Ji mokėsi Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje, studijavo garsaus pedagogo Z.Brono klasėje Kelno aukštojoje muzikos mokykloje (Vokietija), vėliau – Rostoko aukštojoje muzikos ir teatro mokykloje (Vokietija), kur baigė magistro studijas. Nuo šių metų Dalia studijuoja Paryžiaus nacionalinėje muzikos akademijoje.

Jaunoji smuikininkė aktyviai koncertuoja kaip solistė su Kalgario, Mechiko simfoniniais, Kijevo filharmonijos, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, Lietuvos bei Šv. Kristoforo kameriniais ir kitais orkestrais. Ji muzikavo Europos bei Amerikos šalyse.

 „Prieš keletą metų su Dalia jau esu dalyvavęs viename koncerte, kai patyrę muzikantai  koncertavo su gabiausiais vaikais, – prisiminė P.Geniušas. – Po kurio laiko buvo džiugu išgirsti, kad jai sekasi, kad ji tapo tikra žvaigžde. Todėl natūraliai kilo idėja parengti bendrą programą.“

Šiam pasirodymui atlikėjai pasirinko J.S.Bacho, L. van Beethoveno, J.Brahmso kūrinius smuikui ir fortepijonui. D.Kuznecovaitė dar pagrieš E.Ysaye Sonatą smuikui solo.

Koncertas „Įtaigus dialogas“ – spalio 16 d. 18 val. Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36). Bilietai – po 20, 30 Lt, taikomos nuolaidos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių