Apdovanoti geriausi Lietuvos medžio drožėjai

  • Teksto dydis:

Spalio 29 d. Vilniuje, Pylimo galerijoje, įvyko IV Lietuvos medžio drožėjų kūrinių parodos-konkurso „Šventieji ir piligrimai“ uždarymo šventė. Joje apdovanoti geriausių medžio kūrinių autoriai.

Pasak parodos organizatoriaus Lietuvos piligrimų bendrijos pirmininko dr. Dariaus Liutiko, ketvirtą kartą organizuojama paroda tapo gražia liaudies kultūros puoselėjimo tradicija. Organizatorių sumanymu, paroda yra piligriminė, nes vyksta vis kitoje Vilniaus miesto galerijoje. Taip siekiama kuo plačiau paskleisti medžio drožybos tradicijas. Pirmoji paroda-konkursas „Šventieji ir piligrimai“ įvyko 2009–2010 m. sandūroje Vilniuje, Jeruzalės galerijoje.

Šių metų parodoje dalyvavo 29 medžio drožėjai iš visos Lietuvos, buvo eksponuoti 49 kūriniai. Populiariausi šventieji pristatomi parodoje buvo Šv. Jurgis ir Šv. Petras. Parodoje taip pat eksponuotos Kristaus Nazariečio, Švč. Mergelės Marijos, Šv. Kazimiero, Šv. Roko, Šv. Jokūbo, Šv. Florijono, kitų šventųjų, taip pat angelų ir piligrimų skulptūrėlės. Parodoje eksponuojamus darbus vertino ne tik komisija, sudaryta iš liaudies meno ekspertų, tačiau ir visi parodos lankytojai. I ąją vietą užėmė medžio drožėjas iš Kalvarijos Antanas Lastauskas (kūrinys „Šv. Rokas”), II – ąją vietą pelnė medžio drožėjas iš Mažeikių Antanas Viskantas (kūrinys „Apaštalas Jokūbas”), III – ąją vietą Adolfas Teresius iš Kauno r. (kūrinys „Adomas ir Ieva”).

Parodą „Šventieji ir piligrimai“ organizuoja Lietuvos piligrimų bendrija ir Lietuvos tautodailininkų sąjungos Vilniaus bendrija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių