Atgaivintas ryškiaspalvis „Kiaušinis“ traukė asmenukių mėgėjus

Šv. Velykų išvakarėse atnaujintas ir naujomis ryškiomis spalvomis atgaivintas legendinis Pylimo skvero kiaušinis.

Tai viena projekto „Dovana Vilniui“ dovanų, kurią miestui Šv. Velykų išvakarėse pažadėjo įmonė "Vivicolor" ir Vilniaus dailės akademijos studentai. Pastarieji sukūrė eskizą, kaip turėtų atrodyti kiaušinis.

Iniciatoriai juokavo, kad milžiniškas margutis jau tapo karščiausia Velykų asmenukių (angl. „selfie“) vieta.

„Dėkojame Vilniaus dailės akademijos studentams ir "Vivicolor" prisidėjus prie legendinio kiaušinio atnaujinimo darbų. Vilniečiai mieste Šv. Velykų proga turės didžiausią margutį. Džiugu, kad vis daugiau visuomenės prisideda prie projekto „Dovana Vilniui", - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Kiaušinis restauruotas, jam nuspalvinti sunaudota daugiau nei 10 litrų dažų.

Skulptūra „Kiaušinis“ stovi Pylimo, Šv. Stepono bei Raugyklos gatvių sankirtoje. Ankščiau ši miesto vieta buvo labai aktyvi, joje veikė paukščių turgus, sutraukdavęs žmones iš tolimiausių miesto kampelių.

Šią skulptūrą skvereliui padovanojo Užupio respublika. 300 kilogramų sveriantis kiaušinis ant granito kolonos buvo užkeltas 2003 m. Tuomet menininkė ir dizainerė Lijana Turskytė jį pirmą kartą pavertė margučiu.

„Tikime, kad atnaujintas margutis skvereliui įkvėps po žiemos taip pasiilgtos gyvybės ir pavasarinės nuotaikos, - teigė "Vivicolor" produktų vadovė Baltijos šalims Vaida Mocekainė, pridurdama. - Norime paneigti stereotipą, kad atsinaujinimui reikia viską keisti iš pagrindų. Kartais užtenka noro ir kelių litrų dažų."

Pavasarinė iniciatyva subūrė ir skverelio bendruomenę. Šalia gyvenantis saksofonistas Dominykas Vyšniauskas grojo atidarymo ceremonijoje. Skulptūrą pašventino Vilniaus Visų Šventųjų parapijos kunigas Vytautas Rapalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių