Į paskutinę kelionę išlydėtas maestro S. Povilaitis

Ketvirtadienį į amžino poilsio vietą išlydėtas lietuviškos estrados karalius Stasys Povilaitis. Minios žmonių suplūdo į Palangą atsisveikinti su maestro.

Ketvirtadienį į amžino poilsio vietą išlydėtas lietuviškos estrados karalius Stasys Povilaitis. Minios žmonių suplūdo į Palangą atsisveikinti su maestro.

Nuo ankstaus ryto Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje buriavosi artimieji, kolegos, gerbėjai. Dainininko talento gerbėjai, norintys paskutinį kartą išreikšti pagarbą, nešė gėles, vainikus.

Vidurdienį bažnyčioje už S.Povilaitį buvo aukojamos šv. Mišios. Specialiai dėl jų atvyko Telšių vyskupas Jonas Boruta. Jis apeigas vedė drauge su Palangos klebonu Mariumi Venskumi.

Pasibaigus šv. Mišioms, minios žmonių plūdo į miesto kapines. Aplink procesiją išsirikiavę žmonės ją palydėjo plojimais. S. Povilaičio nuotrauką nešė dainininkas Viktoras Malinauskas. 

Velionio palaikai buvo kremuoti. Netektį išgyvena S.Povilaičio šeimos nariai – žmona Birutė ir dukra Agnė.

Į paskutinę kelionę išlydėti maestro atskubėjo ir dainininkas Marijonas Mikutavičius, uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas, dainininkai Rosita Čivilytė, Steponas Januška, verslininkas Antanas Bosas bei jo žmona Daina ir kiti.

Populiariosios muzikos pažiba savo aksominiu balso tembru virpino ne vienos kartos širdį. Todėl paskutinio atsisveikinimo ceremonijoje dalyvavo įvairaus amžiaus žmonės – net mažiausieji jo gerbėjai.

S. Povilaitis eidamas 69 metus mirė antradienio rytą. Jis pralaimėjo kovą su plaučių vėžiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonai

jonai portretas
eik tu AUTOMOLIN, tavo komentarinis pletkininkės bobos pezalas dar labiau erzinantis negu visi reportažai.

Jonas

Jonas portretas
Nemaloniai nustebino vakarykštis reportažas per Tv.Kažkoks mėgėjas operatorius....Apie profesinę etiką,klientų privatumą,pagarbą mirusiam matyt nepagalvojo.Rodo labai detaliai kieno batai,kas užkasa,kas verkia,kaip numetamos urną pril.juostos.Ar tai būtina? Rodo kaip blaškosi žmogus nešes portretą nežino kur padėti automolin, ar kur.Dokumentalistas?

JULIJA

JULIJA portretas
Labai gražiai, santūriai palaidojome visų gerb. maestro Stasį Povilaitį, nuostabiai tiko daina '' Atsisveikinimas prie jūros'' ypač patiko Antano Čapo išsakyti nuoširdūs, dvasingi žodžiai.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių