B. Clementine`as susižavėjo lietuvių Dainuojančia revoliucija

„Sužinojau istoriją apie Lietuvą dešimtame dešimtmetyje, kai jūs pasipriešinote rusams. Jie atėjo ir jūs neturėjote ginklų, bet jūs dainavote. Tai yra dainuojamosios poezijos esmė. Be šių dalykų tai gal net nebūtų įvykę“, – LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ studijoje susižavėjimo neslėpė pasaulinio garso atlikėjas Benjamine`as Clementine`as.

Trečiadienį jis surengs vienintelį koncertą Baltijos šalyse. Tai bus jau antras pasaulinio garso atlikėjo pasirodymas Lietuvoje. Koncerte jis pristatys naują savo albumą „I Tell A Fly“.

B. Clementine`as atskleidė, kad jo savitą, dažnai pavadinamą eklektišku ar disonansiniu, muzikinį stilių formavo klasikinė muzika. Vaikystėje jis klausydavosi Johanno Sebastiano Bacho, Claude`o Debbusy, Frederiko Chopino ir bandydavo pianinu atlikti jų kūrinius. Tiesa, šypsosi atlikėjas, jam nepavykdavo taip, kaip jis norėdavo.

Vėliau, kai B. Clementine`as persikėlė į Paryžių, jo muziką formavo dainuojamoji poezija. Atlikėjas pripažino, kad tada atsirado ir jo svajonė būti dainuojančiu poetu.

Į muziką B. Clementine`as sako žiūrintis kaip į meną, kuriame reikia nebijoti laužyti taisyklių.

Manau, kad muzikoje turėtų beveik nebūti taisyklių, todėl čia negalima padaryti klaidų.

„Muzikoje esu šiek tiek spontaniškas, ypač – kai būnu ant scenos. Manau, kad muzikoje turėtų beveik nebūti taisyklių, todėl čia negalima padaryti klaidų“, – pabrėžė atlikėjas. 

Geriausias laikas jo kūrybai yra naktis, kai visi miega. Dažnai jis nemiega iki 4–5 val. ryto ir kuria.

„Jeigu įsivaizduoju kažkokią dalį savo naujos dainos ar istorijos, sėdžiu, rašau ir skaitau, kol neužsimanau miego. Tai tęsiasi ir kitą naktį“, – pasakojo atlikėjas.

B. Clementine`o koncertas įvyks trečiadienio vakarą Vilniuje, „Compensa“ koncertų salėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių