Baltijos kelio 25-mečiui paminėti bus atidengtas paminklas

  • Teksto dydis:

Pagrindinis Baltijos kelio 25-mečio renginys šiemet vyks Saločiuose, prie sienos su Latvija, čia bus rengiama speciali trijų šalių sąšauka. Joje dalyvaus Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų vadovai.

Pagrindinis Baltijos kelio 25-mečio renginys šiemet vyks Saločiuose, prie sienos su Latvija, čia bus rengiama speciali trijų šalių sąšauka. Joje dalyvaus Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų vadovai.

Trečiadienį minėjimo programa pristatyta ir aptarta Seimo valdyboje.

„Darysime Baltijos kelio sąšauką, prie Latvijos sienos bus pastatyti trys ąžuoliniai postamentai, jie jau gaminami. Atvyks Latvijos ir Estijos parlamentų pirmininkai (...). Taip pat ketinama pakviesti trijų valstybių krašto apsaugos ministrus“, – trečiadienį BNS sakė Lietuvos parlamento vadovė Loreta Graužinienė.

Anot jos, į renginį kviečiami atvykti ir tikrojo Baltijos kelio dalyviai iš įvairių Lietuvos vietovių.

Pagal programą, Baltijos kelio sąšaukos pradžia bus duota Katedros aikštėje, Vilniuje. Čia vyks palydėtuvės, bus renkami Palinkėjimai Lietuvai iš kartos į kartą.

Kaip BNS sakė viena iš renginio organizatorių Angonita Rupšytė, iš visos Lietuvos surinkti palinkėjimai bus nuskenuoti ir sudėti į Baltijos kelio knygą. Ją žadama saugoti Gedimino pilies bokšte Vilniuje.

Pakeliui į Saločius nustatytose vietose nurodytu laiku Baltijos kelio sąšaukos delegacija sustos prie Baltijos kelio atminimo ženklų, kur rinksis Lietuvos miestų ir rajonų atstovai.

Saločiuose bus atidengtas Baltijos kelio 25-mečio paminklas.

„Jeigu pavyks padaryti tiesioginius pasijungimus iš Rygos, Talino ir Vilniaus, Lietuvos žmonės, net būdami namuose ir žiūrėdami televiziją, galės prisiminti, pajusti tą dvasią, tą jausmą, kuris buvo prieš 25 metus. Tai labai svarbu, nes tai yra vienybės jausmas“, – teigė L.Graužinienė.

1989 metų rugpjūčio 23 dieną surengtas Baltijos kelias buvo skirtas paminėti 1939 metų Molotovo-Ribentropo paktą tarp nacių Vokietijos ir Sovietų Sąjungos, pagal kurį Baltijos šalys atiteko SSRS įtakai. Tuomet apie 2 mln. lietuvių, latvių, estų išėjo susikibo rankomis sujungdami Vilnių, Rygą, Taliną ir taip pademonstruodami tvirtą ryžtą būti laisvi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių