Danijoje aukcione bus parduodamas nežinomas J. Lennono kūrinys

Rugsėjo 28 dieną Kopenhagoje bus parduodamas 1970 metais darytas garso įrašas, kuriame Johnas Lennonas viešnagės Danijoje metu dainuoja iki šiol neskelbtą dainą, antradienį pranešė aukcionų namai.

Už 33 minučių trukmės įrašą prašoma 27-40 tūkst. eurų.

Įrašą parduoda keturi vyrai, kurie buvo paaugliai, kai susipažino su grupės „The Beatles“ dainininku, dalį 1969-1970 metų žiemos praleidusiu mažame miestelyje Danijos vakarinėje pakrantėje.

„Įrašas yra visiškai unikalus, nes tai pokalbis. Jis vyko po spaudos konferencijos su keturiais moksleiviais ir keliais žurnalistais, o Johnas Lennonas jiems atliko kelias dainas“, – AFP sakė Alexa Bruun Rasmussen iš aukcionų namų „Bruun Rasmussen“.

„Viena jų, pavadinimu „Radio Peace“, niekada nebuvo išleista“, – sakė ji.

„Tai maža dalelė Danijos istorijos ir klausydamiesi jos galime pajusti, kad Johnas Lennonas Danijoje jautėsi jaukiai. Jis galėjo likti vienas ir tiesiog būti“, – sakė ji.

1969 metų gruodžio pabaigoje J. Lennonas su žmona Yoko Ono lankėsi Danijoje, kad praleistų laiką su Ono dukra iš kitų santykių Kyoko, kuri tuo metu gyveno su tėvu šiaurės Jutlandijoje.

Kelias savaites trukęs vizitas iš pradžių buvo beveik nepastebėtas. Tačiau kai tik jo buvimas išaiškėjo, žvaigždė surengė spaudos konferenciją.

Susiklosčius nenumatytoms aplinkybėms ir dėl blogo oro keturi vidurinės mokyklos moksleiviai po spaudos konferencijos neformalioje aplinkoje turėjo galimybę pasikalbėti su J. Lennonu.

„Manau, kad jie patyrė „hygge“, šiuo metu madingą danišką gyvenimo meną, kai kasdienis gyvenimas tampa jaukus ir draugiškas“, – juokavo A. Bruun Rasmussen.

Per interviu, vykusį likus vos keliems mėnesiams iki „The Beatles“ iširimo, paaugliai daugiausiai domėjosi J. Lennono taikos idėjomis.

„Šiame aukcione jie nori perduoti žinią, už kurią pasisakė Johnas Lennonas“, – sakė A. Bruun Rasmussen.

Ji atkreipė dėmesį į „senamadišką“ įrašo žavesį. Įrašas parduodamas kartu su susitikimo nuotraukomis ir mokyklos laikraščio numeriu, kuriame išspausdintas interviu.

„Norint išklausyti 33 minučių įrašą, reikia turėti senamadišką kasečių grotuvą, ir manau, kad ši nostalgiškoji dalis padidins jo vertę“, – sakė ji.

J. Lennoną 1980 metais Niujorke nušovė psichiškai nesveikas ginkluotas užpuolikas Markas Davidas Chapmanas, prieš tai paprašęs autografo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kavenskis

kavenskis portretas
eina NX tas shwabinis G. A. V. N. O!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių