„Didysis muzikų paradas“ pakvies išgirsti netradiciškai atliekamos muzikos

„Didysis muzikų paradas“ šį šeštadienį jau trečią kartą visus pakvies į didžiąją LRT studiją. Šių metų koncerte-maratone savo meistriškumu su publika dalysis ir garsūs Lietuvos kolektyvai, ir jauni talentingi muzikantai.

Koncertą-maratoną jau 18-tą kartą organizuoja Lietuvos muzikų sąjunga.  Anksčiau renginys vykdavo Nacionalinėje filharmonijoje, bet šiemet jau trečią kartą jis persikels į LRT televiziją. Pasak organizatorių, televizinis formatas muzikantams kelia ypatingų reikalavimų. Esą klausytis tradiciškai atliekamos muzikos per televiziją  gali būti nuobodoka, tad šiemet nuspręsta renginį teatralizuoti. 22 kameriniai ansambliai ir 100 muzikantų savo kūrinius žiūrovams pristatys lyg mažus spektaklius.

„Mėgstu juokauti, kad šiais metais bus ne tik daug naujų vardų mūsų sąjungos veiklos kontekste, bet ir neatpažįstamų veidų, nes juos dengs neatpažįstamas grimas“, – intriguoja Lietuvos muzikų sąjungos prezidentė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė.

Pirmadienį Lietuvos muzikų sąjungos prezidentė žurnalistams pristatė svarbiausio sąjungos apdovanojimo – Auksinio disko – laureatus. Apdovanojimą pelnė dainininkas Vaclovas Daunoras, vargonininkas Leopoldas Digrys, 50-metį švenčiantis perkusininkas Pavelas Giunteris ir Klaipėdos kamerinis orkestras.

Spalio 25 dieną nuo 17 val. apdovanojimų ceremoniją per „Didijį muzikų paradą“  galės stebėti LRT televizijos „Kultūros“  ir  „Lituanicos“ kanalų žiūrovai bei „Klasikos“ radijo klausytojai. Organizatoriai tikisi, kad per  „Didijį muzikų paradą“ šiais metais bus galima išgirsti dar negirdėtų Lietuvos atlikėjų ir netradiciškai atliekamos muzikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių