80-metį švenčiančiam dirigentui J. Domarkui – šalies vadovų sveikinimai

  • Teksto dydis:

80-metį švenčiantį dirigentą Maestro Juozą Domarką savo ir visų Lietuvos žmonių vardu šįryt pasveikino Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė maestro pavadino Lietuvos muzikos kultūros legenda.

„Jūsų darbo ir kūrybos laikotarpis – ištisa epocha šalies muzikos kultūros istorijoje. Lietuvos meno ir muzikos pasaulis augo kartu su Jūsų asmeniniais ir profesiniais laimėjimais“, – rašoma prezidentės sveikinime.

Prezidentė pabrėžė, kad J. Domarkas vedė Lietuvos nacionalinį simfoninį orkestrą į pasaulines aukštumas, pelnė tarptautinį pripažinimą ir pagarbą ne tik kaip dirigavimo profesionalas, bet ir kaip talentingas pedagogas.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius dėkojo J. Domarkui, kad jis pristatė lietuvių kompozitorių kūrybą plačiajame pasaulyje ir išugdė Lietuvos nacionalinį simfoninį orkestrą.

„Šie reikšmingi Jūsų darbai įvertinti įvairiais garbingais apdovanojimais. Bet svarbiausias įvertinimas yra Lietuvos žmonių, klasikinės muzikos mylėtojų, meilė ir pagarba Jūsų talentui“, – sakoma premjero sveikinime.

1936 metais Varkaliuose Plungės valsčiuje gimęs J. Domarkas Lietuvos nacionaliniam simfoniniam orkestrui vadovavo nuo 1964 metų iki pernai rudens.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių