Druskininkuose prasideda tarptautinis teatro festivalis

  • Teksto dydis:

Penktadienį, liepos 17 dieną,  prasideda tarptautinis teatro festivalis  „Vasara Druskininkuose 2015", kuris vyks  "Eglės" sanatorijos ir  "SPA Vilnius Druskininkai" salėse. Į šį kasmetinį renginį jau renkasi svečiai iš Italijos, Ukrainos, Rusijos ir Lietuvos.  Festivalio gerbėjai, kurorto gyventojai  ir svečiai laukiami festivalio atidaryme liepos 17 dieną, 19 valandą "Eglės" sanatorijoje, kur jie pamatys J.Kamburovos muzikos ir poezijos teatro spektaklį „Sapnavau aš sodą". 

Muzikiniame spektaklyje – dešimtys lyrinių romansų

„Sapnavau aš sodą" – muzikinis spektaklis, kurio veiksmas vyksta 1904 metų vasaros rytmetį. Čechovo pjesių herojus primenantys svečiai susirenka į vilą, kurioje numatyta koncerto, skirto šeimininkės garbei, repeticija. Jie dainuoja romansus ir šansonjetes, šmaikštauja, draugiškai pasišaipydami vieni iš kitų, nekreipdami dėmesio į tolimą karą nepastebėdami, kad prie slenksčio – nauja epocha, kuri sunaikins įprastą gyvenimo tvarką. Pajusti negrįžtamai praeitin iškeliavusią to laikmečio dvasią  padės muzikinis spektaklio audinys. Jame  apie dvi dešimtis lyrinių romansų – populiarių ir mažai žinomų, įmantrių ir paprastų, sentimentalių, liūdnų, juokingų. Spektaklyje vaidina laukiamiausia festivalio viešnia Jelena Kamburova, režisierė – Olga Anochina.

Itališkas vakaras – romantiškoms sieloms

Antrame dėmėsio vertame kūrybiniiame vakare bus pasakojama apie Italijos poetą, rašytoją, dailininką, skulptorių, filosofą – legendinį Tonino Guerra, su kuriuo draugavo ir dirbo tokios kino pasaulio žvaigždės kaip Federikas Felinis, Mikelandželas Antonionis, Lukinas Viskontis, Teo Angelopulosas, Andrejus Tarkovskis.  Tonino Guerra – viena ryškiausių figūrų  XX a. pasaulio kultūroje. Pagal jo scenarijus sukurta apie 100 filmų. Jis – visų pasaulinių nominacijų ir premijų laureatas: trijų  „Oskarų", „Auksinio liūto" ir  net septynių  „Auksinių palmės šakelių". Pennabili miestelyje Italijoje  jis sukūrė Užmirštų  vaisių sodą, mažų paukščių namų muziejų, daugybę įstabių mažosios architektūros šedevrų – fontanų. Tai buvo didis kūrėjas, kurio mintys, idėjos ir darbai keitė pasaulį.

Pageidaujantiems  spektaklių lietuvių kalba, rekomenduojami Vilniaus mažojo teatro spektakliai:  „24 valandos iš moters gyvenimo" pagal garsaus rašytojo Stefano Cveigo noveles (idėjos autorė garsi Lietuvos kino ir teatro aktorė Valda Bičkutė) ir  Gabrielės Tuminaitės režisuotą komediją „Savižudis”. Iki rugpjūčio 4d. žiūrovų laukia įstabi programa:  spektakliai, susitikimai, kūrybiniai vakarai, kurie tikrai praturtins Jūsų vasarą, suteiks galimybių  tobulėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių