Duris atvėrė Dzūkijos menų inkubatorius „Menų pirtis“

Alytuje duris atvėrė Dzūkų krašto menų inkubatorius „Menų pirtis“. Tikimasi, kad dirbtuvėmis ir jose esančia šiuolaikiška įranga pasinaudos krašto juvelyrai, keramikai, tapytojai. Čia patalpas jau išsinuomojo Alytaus fotografų klubas, žadama organizuoti plenerus, edukacinius užsiėmimus, įvairias parodas.

Dzūkijos krašto menų inkubatorius įsikūrė ant Nemuno kranto Alytaus senosios pirties pastate. Projektą verslininkams įgyvendinti pavyko tik po dešimties metų, gavus finansavimą iš ES, – Menų pirties įrengimas atsiėjo daugiau nei 2 mln. 200 tūkst. eurų. 

Daugiau nei 1600 kvadratinių metrų plote įrengti biurai ir dirbtuvės juvelyrams, grafikos dizaineriams, tapytojams, keramikams ir fotografams. Dirbtuvėse – naujausia įranga: keramikos krosnys, multimedijos technika, stacionari ir kilnojama televizijos studijos.

Menų pirtyje jau įsikūrė pirmieji rezidentai-juvelyrai, grafikos dizaineriai ir skulptoriai.

„Pradėsiu dominti mažus vaikus, kad susidomėtų akmens specialybe. Kursiu dekoratyvinę mažąją skulptūrą, kuri papuoš ir interjerą, ir sodybėles, supažindinsiu su lietuvišku lauko akmeniu“, – teigia skulptorius akmentašys Darius Miliauskas.

Dideles viltis su menų inkubatoriumi sieja Alytaus dailiųjų amatų mokykla. Tikimasi, kad moksleiviai, įgiję  meninių pakraipų specialybes, kursis inkubatoriuje. Jo rezidentai patalpas ir įrangą gali nuomotis lengvatinėmis sąlygomis.

„Šitas menų inkubatorius bus naudingas. Turime nemažai mokinių, ketiname pasirašyti sutartį, kad galėtume naudotis įranga, kuri čia yra gera ir nauja“, – sako Alytaus dailiųjų amatų mokyklos direktorius Arvydas Švirmickas.

Menų inkubatoriaus planuose – organizuoti plenerus, tapybos darbų parodas, edukacinius užsiėmimus, tikimasi, kad jis taps menininkų traukos centru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių