E. Presley laikrodis aukcione parduotas už 1,8 mln. frankų

  • Teksto dydis:

Briliantais puoštas 1960-aisiais išleistas laikrodis „Omega“, priklausęs muzikantui Elvis Presley (Elviui Presliui), aukcione „Phillips“ buvo parduotas už 1,812 mln. Šveicarijos frankų (1,5 mln. eurų), pirmadienį pranešė aukciono atstovai.

Aukcionų namų tinklalapyje skelbiama, kad už tą laikrodį gauta suma 18 kartų viršija jo vertę, nustatytą prieš parduodant.

Tai yra rekordinė suma, už kurią buvo parduotas „Omega“ laikrodis, ir, priešingai nei tikėtasi, jis tapo viena brangiausių gegužės 12-13 dienomis Ženevoje vykusio aukciono prekių.

Garso įrašų studija „RCA Records“ laikrodį „Omega“, pagamintą iš baltojo 18 karatų aukso, E. Presley padovanojo muzikantui išleidus 75 mln. įrašų. Kitoje laikrodžio pusėje išgraviruotas atitinkamas užrašas. Vėliau E. Presley saviškį „Omega“ atidavė vienam vyrui, dabartinio jo savininko dėdei, o mainais gavo laikrodį „Hamilton“, irgi puoštą briliantais.

„Phillips“ pranešė, kad iki šiol aukcionuose niekada nebūdavo parduodama laikrodžių itin glaudžiai susijusių su „rokenrolo karaliaus“ karjera.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių