Eksperimentai Kadanoje: gydytojai pacientams išrašinės apsilankymus muziejuose

  • Teksto dydis:

Kanados gydytojų grupė įvairiomis kūno ir psichikos ligomis sergantiems pacientams pradės išrašinėti apsilankymus meno galerijose, ketvirtadienį pranešė medikai.

Kanados gydytojų frankofonų asociacijos (MFdC) ir Monrealio vaizduojamojo meno muziejaus (MMFA) partnerystė sudarys sąlygas pacientams drauge su savo artimaisiais nemokamai išnaudoti teigiamą meno poveikį sveikatai.

Šis eksperimentinis projektas pasaulyje neturi precedento, nurodo organizatoriai.

Projekte dalyvaujantys gydytojai išrašinės iki 50 apsilankymų MMFA gydymo kurso metu. Kiekvienas leidimas galios dviem suaugusiesiems ir dviem vaikams.

Kol kas dalyvauti šioje metų trukmės programoje užsirašė 100 gydytojų, ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP sakė MFdC vadovė Nicole Parent (Nikol Paran).

Šis skaičius įrodo, kad gydytojai yra „atviri alternatyviems metodams“, sakė N. Parent ir paminėjo moksliškai įrodytą meno naudą sveikatai.

Ši nauda panaši į fizinio aktyvumo teikiamą naudą, susijusią su panašaus geros savijautos hormonų kiekio išsiskyrimu. Tai gali padėti įvairių ligų atvejais, nuo chroniško skausmo iki depresijos, streso ir nerimo.

Programos metu bus renkami duomenys ir analizuojami rezultatai, siekiant parengti pacientų identifikavimo taisykles.

N. Parent išreiškė viltį, kad ir kiti Kanados muziejai paseks MMFA pavyzdžiu.

MMFA nuo 2016 metų kaupia meno terapijos įvairiomis ligomis sergantiems žmonėms patirtį.

„Esu įsitikinusi, kad XXI amžiuje kultūra bus tai, kas fizinis aktyvumas buvo sveikatai XX amžiuje, – sakoma MMFA direktorės Nathalie Bondil (Natali Bondil) pareiškime. – Kultūrinė patirtis bus naudinga sveikatai ir sveikatingumui visai kaip sportas... gerai fizinei būklei.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

J

J portretas
O kas čia do šalis - Kadana?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių