Etninės kultūros globos tarybos pirmininke paskirta D. Urbanavičienė

  • Teksto dydis:

Seimas penktadienį paskyrė 59 metų muzikologę Dalią Urbanavičienę Etninės kultūros globos tarybos pirmininke.

Už jos kandidatūrą balsavo 60 Seimo narių, prieš buvo keturi, susilaikė trys parlamentarai, pranešė Seimas.

Prisistatydama Seimo nariams D. Urbanavičienė pabrėžė, kad etninę kultūrą suvokia kaip gyvą, nuolat atsinaujinančią ir kintančią, kuri nėra vien muziejus ar praeities paveldas.

„Esu įsitikinusi, kad etninė kultūra puikiai sudera su šiuolaikiniu gyvenimu ir tai paprastai galbūt geriau suvokiame, kai kalbame apie Japoniją, kuri turi šiuolaikines technologijas ir kartu gerbia tradicijas, tačiau labai trūksta tokio požiūrio Lietuvoje“, – teigė naujoji Etninės kultūros globos tarybos pirmininkė.

Pasak D. Urbanavičienės, etninė kultūra apima ne tik kultūrą, bet ir švietimą, mokslą, tradicinius amatus, kultūrinį turizmą, verslą, aplinkosaugą, ekologiją, regioninę politiką.

D. Urbanavičienė paskirta ketverių metų kadencijai.

Etninės kultūros globos tarybos pirmininko pareigas jis yra ėjusi 2009–2013 metais.

D. Urbanavičienė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje yra įgijusi muzikologės specialybę, šioje aukštojoje mokykloje dirbo dėstytoja, mokslo darbuotoja. Pastaruoju metu ji yra Lietuvos edukologijos universiteto Šokio ir teatro katedros docentė.

D. Urbanavičienė užsiima moksline, ekspertine veikla.

Kartu Seimas atleido Virginijų Jocį iš Etninės kultūros globos tarybos pirmininko pareigų pasibaigus kadencijai.

Etninės kultūros globos taryba įkurta 2000 metais. Ji yra Seimo ir Vyriausybės ekspertė bei patarėja sprendžiant strateginius etninės kultūros valstybinės globos ir politikos formavimo bei nematerialaus kultūros paveldo apsaugos klausimus, padeda užtikrinti etninės kultūros valstybinės globos įgyvendinimo priežiūrą, skatinti etninės kultūros plėtrą.

Tarybą, tvirtinamą Seimo nutarimu, sudaro 21 narys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių