Europos paveldo dienoms – per 300 renginių Lietuvoje

Penktadienį Lietuvoje prasideda Europos paveldo dienoms skirti renginiai.

Per tris dienas suplanuota daugiau kaip 300 renginių, skirtų pažinti Lietuvos kultūros paveldo objektus.

Šiemetė tema – „Kultūros paveldas: pažink ir pramogauk“. Pramogauti pažįstant kultūros paveldo objektus kviečiame ekskursijų, pažintinių pasivaikščiojimų ar orientacinių varžybų metu. Ypač aktyviai kviečiama užsukti į įprastai visuomenei neprieinamą kultūros paveldą, taip pat iš naujo pažinti Lietuvos miestus ir miestelius, regionų istoriją.

Ta proga visuomenei duris Vilniuje atvers Sapiegų parkas, šalia esanti Išganytojo bažnyčia, Lukiškių kalėjimas, Vilniaus universiteto botanikos sodas. Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos dirbtuvės pasidalys dokumentų konservavimo bei restauravimo paslaptimis.

Kultūros paveldo dienų renginiai vyks ne tik didmiesčiuose, bet ir mažesniuose miesteliuose nuo Baltarusijos pasienyje esančių Dieveniškių iki pajūrio Karklės.

54 Lietuvos savivaldybėse bus atviros miestelių pilys, bažnyčios, dvarai, muziejai ir kiti kultūros paveldo objektai, organizuojamos ekskursijos, viktorinos.

Kultūros paveldo departamento teigimu, šie renginiai skatina paveldą pažinti ne tik ekskursijų ir paskaitų metu, bet ir aktyviai leidžiant laiką su šeima ir draugais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių