Geriausioje prestižinio konkurso nuotraukoje – liepsnojantis demonstrantas

  • Teksto dydis:

Nuotrauka, kurioje užfiksuotas liepsnojantis demonstrantas Venesueloje, paskelbta prestižinio konkurso „World Press Photo“ metų nugalėtoja. Jos autorius – agentūros AFP fotografas Ronaldas Schemidtas.

Nuotrauka daryta pernai per protestus Karakase, per kuriuos kilo smurtiniai susirėmimai tarp prieš vyriausybę protestuojančių demonstrantų ir policijos. Nuotraukoje matyti liepsnų apimtas bėgantis vyras su dujokauke.

Demonstrantas, 28-erių Victoras Salazaras, užsiliepsnojo 2017 metų gegužės 3 dieną, kai su kitais demonstrantais mėgino sunaikinti policijos motociklą ir sprogo šio bakas. „Aš už savęs išgirdau sprogimą ir pajaučiau karštį. Ir tuo momentu aš jau sukausi ir fotografavau, nematydamas, kas vyksta“, – pasakojo R. Schemidtas. Demonstrantas po incidento liko gyvas, jam nustatyti pirmojo ir antrojo laipsnio nudegimai.

46-erių R. Schemidtas yra venesuelietis, tačiau paliko šalį jau prieš 18 metų ir gyvena Meksikoje. Ir jo giminaičiams Venesueloje teko kęsti badą, šuoliuojančią infliaciją ir maisto produktų stygių.

Socialistų valdomoje šalyje tvyro sunki ekonominė krizė. Kritikai dėl jos kaltina prezidentą Nicolą Madurą. Jis taip pat kaltinamas opozicijos engimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių