A. Grigorian apie operos solistę I. Milkevičiūtę: mano mama – fenomenas

„Tai – visiškas fenomenas, kuriuo ir gerbėjai, ir kolegos nenustoja žavėtis. Aš vakar [koncerto metu] klausydamasi už scenos tuo dar kartą įsitikinau, jos balsas skamba labai jaunai“, – taip apie savo mamą, septyniasdešimtetį švenčiančią operos solistę Ireną Milkevičiūtę laidoje „Labas, rytas, Lietuva“ kalbėjo jos pėdomis sekanti Asmik Grigorian.

I. Milkevičiūtės balsą gerbėjai išgirsti galės penktadienio vakarą tiesiogiai LRT Klasikos transliuojamame koncerte.

„Žinau, kiek mamai svarbus kiekvienas išėjimas į sceną, dėl to norisi, kad kuo ilgiau turėtų sveikatos ir galėtų džiaugtis tuo“, – tikino A. Grigorian.

Visas pokalbis – vaizdo įraše.

Operos solistė, Nacionalinės premijos laureatė I. Milkevičiūtė Vilniaus kongresų rūmų scenoje švenčia savo jubiliejų. „Tais momentais, kai jaučiu ypatingą publikos dėmesį ir alsavimą, neretai atrodo, kad stoviu ne scenoje, ant žemės, o pakylu dvasia aukščiau. Man labai svarbu būti reikalingai žmonėms: tada su meile atiduodu save visą“, – sako viena žymiausių Lietuvos operos artisčių.  

Ji – viena paskutinių operos romantikų, kurie savo profesiją laiko kilnia pareiga padėti žmogui išgyventi, reikalaujančia atsidavimo, neretai ir svarbių dalykų aukojimo.

„I. Milkevičiūtės karjera – tai ištisi dešimtmečiai dar neilgos Lietuvos operos istorijos. Jos didžiulį, bet lengvai valdomą, sodraus ir šilto tembro, subtilių niuansų ir ryžtingos jėgos balsą nuoširdžiai pamilo publika. Jos įkūnyta Norma, Čio Čio San, Violeta užkrėtė operos menu kelias kartas. Daugeliui operos mėgėjų ji išlieka mylimiausia dainininke. Ji – viena paskutinių operos romantikų, kurie savo profesiją laiko kilnia pareiga padėti žmogui išgyventi, reikalaujančia atsidavimo, neretai ir svarbių dalykų aukojimo. Todėl I. Milkevičiūtės – moters ir artistės – žavesys neblėsta“, – rašė muzikologė Jūratė Katinaitė.

Kartu su sukaktuvininke koncertuos jo dukra Asmik Grigorian, Joana Gedmintaitė, Sandra Janušaitė, Simona Liamo, Vytautas Juozapaitis, Vaidas Vyšniauskas bei Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, diriguojamas Gintaro Rinkevičiaus. Šventinio koncerto iš Vilniaus kongresų rūmų programoje – Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi, Pietro Mascagni ir kt. kūriniai.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė taip pat prisidėjo prie sveikinimų I. Milkevičiūtei. Pasak šalies vadovės, iškilią sukaktį dainininkė pasitinka pelniusi klausytojų pagarbą ir pripažinimą. Atlikėjos išskirtiniam talentui ir balsui lenkėsi klausytojai didžiosiose pasaulio teatro scenose. I. Milkevičiūtės kūrybos ir darbo laikotarpis – ištisos operos epochos simbolis, padėjęs formuotis operos tradicijai Lietuvoje, sakoma prezidentės sveikinime.

I. Milkevičiūtės benefisas – penktadienį, balandžio 14 d., 19 val. tiesiogiai iš Kongresų rūmų per LRT Klasiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių