Į teatrą – interaktyviosios asmenukės

  • Teksto dydis:

Režisierius Antanas Gluskinas pristato interaktyviųjų technologijų integraciją į teatrą. Dalį devyniolikmetės Tytės meilės istorijos, įkvėptos Justinos Stučinskaitės knygos "Ačiū, gyvenu gerai", žiūrovai stebės savo išmaniuosiuose telefonuose.

TI yra spektaklis, pastatytas pagal "Ačiū, gyvenu gerai" – vienintelę Justinos Stučinskaitės knygą, kurią ji parašė 2004 m., būdama devyniolikmetė antro kurso medicinos studentė. Laisva, mažai cenzūruota kalba su daug humoro ir saviironijos autorė pasakoja apie savo gyvenimo etapą po išsiskyrimo su vaikinu. Čia netrūksta "snukis", "šyza" ir panašių žodelių. Pasakodama apie save ji aprašo ir aplinką, žmones, kurie ją supa. Knygoje daugybė Kauno miesto kultūros ir aplinkos ženklų bei viso to, kuo tuo metu gyveno jaunimas: radijo stotyse skambėjo "Nirvana", senieji SEL ir "B'Avarijos" hitai, o barai "Combo" ir "Bo (BOškė)" išgyveno savo geriausius laikus.

"Ačiū gyvenu gerai" aprašytos situacijos atkurtos realiose Kauno miesto vietose filmuotuose vaizdo klipuose. Neatsisakyta ir gyvos aktorių vaidybos čia ir dabar. Visi aktoriai spektakliui atrinkti specialiai – į atranką susirinko daugybė įvairaus amžiaus skirtingos sceninės patirties turinčių žmonių. Tokio kultūrinio eksperimento metu režisierius kuria bendrą psichologinį paauglio portretą.

Spektaklį režisierius skiria paaugliams, išgyvenantiems pirmosios meilės išsiskyrimo jausmą ir tiems, kurie šio jausmo dar nepatyrę.

Specialiai šiam spektakliui sukurta taikomoji programa (apps), neatsitiktinai pavadinta pagrindinės knygos herojės Tytės vardo trumpiniu TI. Mobiliąją aplikaciją bus galima nemokamai atsisiųsti iš interneto parduotuvės "Google Play" ir įsidiegti savo išmaniuosiuose įrenginiuose. Taip žiūrovai pateks į virtualų Tytės vidinį pasaulį – matys jos vidinį monologą, prisiminimus, emocijas ir emotikonais galės palaikyti ar paprieštarauti Tytei. Virtuali Tytės realybė bus derinama su vaizdo projekcijomis.

Spektaklį režisierius skiria paaugliams, išgyvenantiems pirmosios meilės išsiskyrimo jausmą ir tiems, kurie šio jausmo dar nepatyrę. Režisierius tikisi, kad šis spektaklis bus svarbus ir knygos autorės kartai, kuri yra šiandieninės, socialiniuose tinkluose gyvenančios kartos pradininkė. Pasitelkdamas tokią bendravimo formą su publika, kurią spektaklyje jungia bendra erdvė ir išgyvenimai, režisierius tikisi provokuoti skirtingų kartų diskusiją išplečiant ją ir už spektaklio ribų. Paaugliams šis spektaklis – galimybė ugdyti gebėjimą atpažinti, suvaldyti savo emocijas, išgyvenimus, autorės kartai – revizija to, ką išgyveno būdama paaugliais, kai formavosi jų asmenybės.

Kas: Spektaklio TI premjera.

Kur: Kauno miesto kameriniame teatre.

Kada: spalio 20, 21, 22 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių