Išdalinti D. Tamulevičiūtės teatrų festivalio apdovanojimai

Varėnoje išdalyti septintojo Dalios Tamulevičiūtės profesionalių teatrų festivalio apdovanojimai. Daugiausiai jų iškeliavo į Klaipėdos dramos teatrą – tai geriausio aktoriaus ir aktorės, geriausios jaunosios aktorės, geriausio režisieriaus. 

Apdovanojimas už talentingiausią lietuvių klasikos interpretaciją skirtas „Cezario grupei“ už spektaklį „Tamošius bekepuris“ pagal Kazį Binkį. Šiam spektakliui atiteko ir žiūrovų prizas.

Septintajame D. Tamulevičiūtės profesionalių teatrų festivalyje žiūrovai išvydo beveik dvi dešimtis spektaklių suaugusiems ir vaikams.

Festivalio tikslas – puoselėti lietuvišką dramaturgiją, todėl jame dalyvauja ne visi šalies teatrai. Šiemet pirmą kartą spektakliai į festivalį pateko tik po komisijos peržiūrų ir vertinimų. 

„Jeigu tai yra rimtas darbas, tai rimtai stengėmės pasižiūrėti ir todėl tokių atsitiktinių kaip praeitais metais – nebuvo. Ir labai džiaugiuosi, kad šitas septintas festivalis įrodė D. Tamulevičiūtės vardo festivalio svarbą“, – sakė festivalio vertinimo komisijos pirmininkas Algimantas Pociūnas.

Geriausios antraplanės aktorės apdovanojimas įteiktas D. Tamulevičiūtės legendinio dešimtuko aktorei Daliai Storyk, už motinos vaidmenį Lietuvos nacionalinio dramos teatro spektaklyje „Intymūs pokalbiai“. „Man šis vaidmuo labai patinka, nuo pradžios iki galo, kai išeinu į sceną jaučiu tokį malonumą , kai vaidmuo tave paima į rankas ir veda iki galo“, – sakė aktorė.

Geriausio režisieriaus prizą komisija skyrė latvių teatro režisierei Marai Kimelei, Klaipėdos dramos teatre pastačiusiai  spektaklį „Tėvas“.

Šiame spektaklyje Lauros vaidmenį sukūrusi Aldona Bendoriūtė pripažinta geriausia aktore, geriausio aktoriaus apdovanojimas atiteko aktoriui Dariui Meškauskui, taip pat už darbą šiame spektaklyje – tėvo Rotmistro vaidmenį.

„Aš labai džiaugiuosi dėl šito partnerio [Dariaus Meškausko – past.], jis tikrai nuostabus aktorius, man didelis džiaugsmas kartu su juo būti scenoje. Tai reiškia, kad mes vienas kitą girdim. Kad mes scenoje bendraujam ir išgyvenam vieną istoriją, kad mes einam koja kojon kartu“, – sakė aktorė A. Bendoriūtė.

„Galimybė dirbti su šita medžiaga, savo viduje ieškoti slaptų dalykų, atrasti juos, ištraukti iš savęs kažkokius demonus, tai yra džiaugsmas ir laimė“, – įspūdžiais dalinosi aktorius D. Meškauskas.

Prizas už talentingiausią lietuvių klasikos interpretaciją apdovanota „Cezario grupė“ už spektaklį pagal Kazį Binkį – „Tamošius bekepuris“, jam atiteko ir žiūrovų simpatijų apdovanojimas. Geriausiu festivalio spektakliu pripažintas Lėlės teatro spektaklis, režisuotas Rolando Kazlo „Atrask mane“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių