J. Vaitkutės iš maisto sukurtas portretas – viešam vilniečių teismui

  • Teksto dydis:

Jolita Vaitkutė yra gerai žinoma uždarų ar privačių renginių lankytojams, tačiau plačiajai visuomenei jos darbai niekuomet nebuvo rodomi. Jolita dažniausiai kuria iš maisto produktų ir kitų kasdienių objektų, iš jų gimsta instaliacijos, performansai bei iliustracijos.

Kūriniai vėliau yra suvalgomi arba tiesiog sunaikinami. Sukūrusi akordeonisto Martyno Levickio portretą kūrėja pasidžiaugė, kad pagaliau jos darbas tapo prieinamas ir matomas visiems.

„Dažniausiai piešiu konkretiems projektams ar renginiuose, todėl mano darbus mato tik ten esantys žmonės. Laukiau tos dienos, kai sukursiu portretą, kurį pamatyti, nufotografuoti ir net suvalgyti galės visi norintys. Ta diena atėjo gan greitai ir itin įdomioje vietoje. Vienoje iš „Maximos“ parduotuvių per naktį gimė akordeonisto Martyno Levickio portretas, kuris visą dieną buvo atviras visiems lankytojams, o vakare, kartu su Martynu jį pradėjome valgyti“, – pasakojo kūrėja Jolita Vaitkutė.

Portretą iš maisto Jolita sukūrė savo veiklos 25-metį mininčios bendrovės „Maxima LT“ programos „Karta 25. Įkvėpti rintis“ startui. Jolita taip pat yra vienas šios programos veidų. Kūrėjai vos 21 metai, o jos darbus žino ne tik Lietuva, bet ir pasaulis.

Akordeonistas M. Levickis, kurio portretą ir sudėliojo kūrėja, yra kitas programos „Karta25. Įkvėpti rinktis“ veidas. Martynas mokėsi Londono Karališkoje akademijoje, koncertuoja visame pasaulyje ir garsina Lietuvos vardą, tačiau tikrieji namai visuomet yra Lietuva. Martynas taip pat yra Lietuvos „Maximalistų“ programos absolventas ir ambasadorius.

J. Vaitkutė akordeonisto M. Levickio portretą kūrė visą naktį, o jam panaudota daugiau nei 40 kg vaisių, 12 kg riešutų ir džiovintų vaisių, 90 pakuočių sausainių, saldainių, keksiukų ir kitų maisto produktų bei gėlių.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

puiku

puiku portretas
saunuole
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių