Jubiliejinis I. Milkevičiūtės koncertas – tiesiogiai per LRT Klasiką

  • Teksto dydis:

Radijo stotis LRT Klasika šį penktadienį kviečia klausytis primadonos Irenos Milkevičiūtės šventinio koncerto transliacijos iš Vilniaus kongresų rūmų. Programoje G. Puccini, G. Verdi, P. Mascagni ir kt. kūriniai.

Operos solistė, Nacionalinės premijos laureatė I. Milkevičiūtė Vilniaus kongresų rūmų scenoje švenčia savo jubiliejų. „Tais momentais, kai jaučiu ypatingą publikos dėmesį ir alsavimą, neretai atrodo, kad stoviu ne scenoje, ant žemės, o pakylu dvasia aukščiau. Man labai svarbu būti reikalingai žmonėms: tada su meile atiduodu save visą“, – sako viena žymiausių Lietuvos operos artisčių.

„I. Milkevičiūtės karjera – tai ištisi dešimtmečiai dar neilgos Lietuvos operos istorijos. Jos didžiulį, bet lengvai valdomą, sodraus ir šilto tembro, subtilių niuansų ir ryžtingos jėgos balsą nuoširdžiai pamilo publika. Jos įkūnyta Norma, Čio Čio San, Violeta užkrėtė operos menu kelias kartas. Daugeliui operos mėgėjų ji išlieka mylimiausia dainininke. Ji – viena paskutinių operos romantikų, kurie savo profesiją laiko kilnia pareiga padėti žmogui išgyventi, reikalaujančia atsidavimo, neretai ir svarbių dalykų aukojimo. Todėl Irenos Milkevičiūtės – moters ir artistės – žavesys neblėsta“, – rašė muzikologė Jūratė Katinaitė.

Kartu su sukaktuvininke koncertuos jos dukra Asmik Grigorian, Joana Gedmintaitė, Sandra Janušaitė, Simona Liamo, Vytautas Juozapaitis, Vaidas Vyšniauskas bei Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, diriguojamas Gintaro Rinkevičiaus.

I. Milkevičiūtės benefisas – penktadienį, balandžio 14 d., 19 val. tiesiogiai iš Kongresų rūmų per LRT Klasiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių