K. Marxo tėvynėje nulinio nominalo euro banknotai sulaukė netikėto susidomėjimo

  • Teksto dydis:

Nulinio nominalo euro banknotai, išleisti 200-ųjų Karlo Marxo (Karlo Markso) gimimo metinių proga jo gimtajame Tryro mieste, netikėtai sulaukė didelės paklausos.

Iki šiol buvo parduota jau daugiau kaip 100 tūkst. suvenyrinių euro banknotų, ant kurių pavaizduotas vokiečių filosofo, sociologo ir ekonomisto portretas, praneša naujienų agentūra DPA.

„Banknotai, kuriuos galima įsigyti už tris eurus, sulaukė didelės paklausos. Niekas nesitikėjo, kad jie bus tokie populiarūs“, – pareiškė suvenyrų platinimu Tryre besirūpinančios įmonės „Trier Tourismus und Marketing“ atstovas Hansas Albertas Beckeris (Hansas Albertas Bekeris).

Banknotai jau buvo išsiųsti į daugiau kaip 40 pasaulio šalių. Ypač noriai juos perka Azijoje: vien į Kiniją buvo išsiųsta apie 25–30 tūkst. vienetų. Suvenyrinius eurus su K. Marxo atvaizdu, pavyzdžiui, užsako įmonės, juos dovanojančios savo darbuotojams.

Užsakyti leidžiama mažiausiai penkis banknotus. Iki 50 gramų sveriančio siuntinio persiuntimas kainuoja du eurus, praneša „Deutsche Welle“.

Nulinio nominalo violetinės spalvos euro banknotai, kurie yra šiek tiek didesni negu 20 eurų banknotai, yra labai panašūs į tikruosius pinigus, atspausdintus ant popieriaus su vandens ženklais, hologramomis, apsauginiais siūleliais ir individualiais 10 ženklų serijos numeriais.

1818 metų gegužės 5 dieną Tryre gimęs K. Marxas laikomas garsiausiu šio miesto sūnumi, tad miestas plačiai mini šio filosofo, kuris tapo vienu iš komunistinės ideologijos kūrėjų, gimimo metinių jubiliejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aras Valiulis

Aras Valiulis portretas
du nuliai-F.Engelsui skirtame banknote

...

... portretas
Šiaip, tai reikėjo du nulius pavaizduot.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių