K. Sabaliauskaitė moksleivius vėl kviečia į rašinio konkursą

  • Teksto dydis:

Jau antrus metus iš eilės rašytoja Kristina Sabaliauskaitė kartu su „Baltų lankų“ leidykla organizuoja trumpojo rašinio konkursą 8–12 klasių ir jas atitinkančių gimnazijos klasių moksleiviams.

Šių metų tema – „Mano odisėja“. Tai turėtų būti rašinys apie įsiminusią, kuo nors nepaprastą kelionę, kurios metu autorius daug ką sužinojo, suprato apie save ir kitus žmones bei apie mus supantį pasaulį. Moksleiviai raginami pasakoti atvirai, nevengti jiems rūpimų problemų aštrumo, nebijoti kritiškai vertinti ar nuoširdžiai pasidžiaugti, kalbėti ne mokyklinio rašinio forma, o savo literatūriniu balsu, rašoma pranešime spaudai.

Šiemet konkursą nuspręsta skelbti prieš mokinių vasaros atostogas. Orientacinė rašinio apimtis – 1000 žodžių. Rašinių leidykla laukia el. paštu leidykla@baltoslankos.lt iki spalio 14 dienos. Laiške būtina nurodyti mokinio ir jo mokytojo vardą, pavardę, mokyklą, klasę ir kontaktinį telefoną. Rašinius vertins rašytoja K. Sabaliauskaitė kartu su „Baltų lankų“ leidyklos atstovais. Nugalėtojai bus paskelbti spalio 28 d.

I vietos nugalėtojas bus apdovanotas rašytojos K. Sabaliauskaitės išskirtine dovana.

I, II ir III vietos laimėtojai bus pakviesti į nemokamą ekskursiją „Vilnius K. Sabaliauskaitės romane „Silva rerum III“. Šį prizą įsteigė Vilniaus turizmo informacijos centras. „Džiaugiamės, kad konkursas padeda skatinti moksleivių kūrybiškumą, geriau suprasti pasaulį ir atrasti kažką naujo. Įsteigtas prizas tarsi pratęs rašinių konkurso temą, nes kiekviena ekskursija gali tapti nepaprasta ir įsimintina kelione po miestą“, – teigia centro vadovė Jolanta Beniulienė.

II ir III vietos nugalėtojams prizus įteiks leidykla „Baltos lankos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

giminaite

giminaite portretas
kas remia?

giminaite

giminaite portretas
reikia imt erdvę
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių