Kaip paruoštą kavą lietuviai renkasi vasarą?

Kavos puodelis praeivių rankose tampa įprastu reiškiniu Vilniaus gatvėse. Kavos entuziastė, kavos čempionatų prizininkė Ieva Ivonė vienareikšmiškai tvirtina, kad kavos mėgėjų sostinėje nuolat daugėja. Pašnekovės teigimu, vasarą žmonės dažnai renkasi šaltą kavą.

Šaltos kavos puodelį paprastą pasigaminti ir namuose. Kavai paruošti reikės toniko vandens, šlakelio juodos kavos arba espreso kavos, kelių ledo kubelių.

I. Ivonė pasakoja, kad vasarą, kai norisi ko nors gaivesnio, kavinės lankytojams siūloma juoda kava su žaliosios citrinos sultimis ir šlakeliu rudojo cukraus sirupo. Kavos entuziastė pastebi, kad lietuviai renkasi vis mažiau kavos pagardų ir grįžta prie natūralumo – žmonės tampa išrankesni rinkdamiesi kavos pupeles, taip pat dažniau renkasi augalinį pieną atsisakydami karvės pieno.

Plačiau apie kavos ruošimo būdus ir kaip pasigaminti šaltos kavos – įraše.


Šiame straipsnyje: lietuviaikavavasara

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių