Keistuolių teatras išdalino tradicinius „Zenonus“

  • Teksto dydis:

Žvaigždės, žvaigždynai ir žvaigždžių ligos, kylančios ir gal jau krentančios žvaigždės – tokia šįmet buvo „Zenonų“ vakaro tema. „Zenonų“ apdovanojimus dar 1995 metais sugalvojo ir iki šiol Tarptautinės teatro dienos proga juos teikia Keistuolių teatras.

Žvaigždžių ligos kamuojamiems asmenims viduje buvo specialiai dekoruota žvaigždžių siena, prie kurios fotografavosi dauguma į renginį atėjusių teatralų ir žiūrovų. „Nuo ko susirgai – tuo ir gydykis“ – skelbė čia pat iškabintas šūkis.

Šventės svečiai taip pat galėjo stebėti jauną, bet jau krentančią teatro žvaigždę, nemokamai nustatyti asmeninę žvaigždžių ligos stadiją, paragauti žvaigždžių sriubos. Galiausiai žiūrovams teko dalyvauti visuotiniame išgijimo nuo žvaigždžių ligos seanse.

Nors „Zenonų“ vakarus Keistuolių teatras rengia jau dvidešimt pirmus metus, o prizus – molinius, akmeninius, medinius ir net kaktusinius „Zenonus“ – yra gavę daugelis Lietuvos teatrų, trupių, kvintetų, kvartetų, trio, porelių, vienišių ir kitokių įvairiaplaukių kūrėjų, net ištikimiausias „Zenonų“ gerbėjas vargiai galėtų paaiškinti, kas tas tikrasis Zenonas – mistinis teatro globėjas.

Vieniems Zenonas – tai teatro mylėtojų žvaigždė ir kultūrinis jos spindesys. Kiti sako, kad tai tikroji teatro gyvenimo refleksija. Teatro pradžia be pabaigos ir pabaiga, nuo kurios viskas tik prasideda. 

Šių metų ceremonijai dirigavo tradicinis šventės vedėjų duetas – Keistuolių teatro vadovas, režisierius ir aktorius Aidas Giniotis kartu su aktoriumi Robertu Aleksaičiu, kuris jau seniai tapo šio teatro simboliu – Varna Albertina.

„Įvairios tautos turi Budą, Mahometą, Zaratustrą, Prosperą, Joną, Petrą ir Antaną, o teatralai turi Zenoną. Tiki juo, šlovina jį ir seka jo pėdomis“, – aiškina R. Aleksaitis. „Zenonas drėbtas iš molio, rastas kopūstuose, kančių kelius praėjęs, su Drakonu kovojęs ir jį išbaręs, iš istorijos užkaborių išlindęs ir vėl kelią į šviesią ateitį rodęs, kasmet įpavasarėjus prabyla į visus teatro žmones ir jų mylėtojus“.

O šių metų laureatais paskelbti WHALE SOUND, KAMANIŲ ŠILELIS, GRUPĖ BE PAVADINIMO IŠ KAUNO NDT,GRUPĖ „BASI“, PETRAS, POVILAS IR MARIJA, BARDAS BE GITAROS, ERELIS, CHALTŪRA, GĖLIŲ VAIKAI.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių