Keturių LRT projektų autoriai – „Pragiedrulių“ laureatai

  • Teksto dydis:

Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) konkurse „Pragiedruliai“ skirtingose kategorijose pagerbti net keturi LRT projektai.

Jau šešioliktą kartą rengiamame radijo ir TV laidų konkurse buvo vertinamos 2017 m. pirmą kartą transliuotos laidos. Šių metų konkursui buvo pateikti 84 projektai: 61 televizijos ir 23 radijo laidos.

Geriausia 2017 m. televizijos dokumentikos laida paskelbta TV apybraiža „Alfonsas Svarinskas“, autoriai Juozas Sabolius ir Andrius Gudauskas, transliuota per LRT TELEVIZIJĄ.

Geriausias televizijos  portretas – „Kelias į namus su Gražina Balandyte“, autorė Ginta Liaugminienė, transliuota per LRT KULTŪRĄ.

Ginta Liaugminienė/ V. Skaraičio(BFL) nuotr.

Geriausia  radijo aktualijų laida – „Džinsai“, autorė Inga Janiulytė, laida transliuota per LRT KLASIKĄ.

Inga Janiulytė ir Dainius Radzevičius/ V. Skaraičio (BFL) nuotr.

Geriausia radijo dokumentika – „Kančios ir tradicijos Bavarijoje“, autorė  Vaida Pilibaitytė, laida transliuota per LRT RADIJĄ.

Geriausiu socialiniu projektu pripažintas per TV3 televiziją transliuotas UNICEF 2017 koncertas „Už kiekvieną vaiką“. Jo metu renkama parama labiausiai kenčiantiems pasaulio vaikams. 2017 metais vyko jau septintasis toks koncertas. 

„Pragiedrulių“ konkurso tikslas – paskatinti kūrėjus kurti kokybiškesnio ir įvairesnio turinio radijo ir televizijos laidas. Pasak LRTK atstovų, projektai buvo vertinami atsižvelgiant į jų aktualumą, išliekamąją ir meninę vertę, originalumą, poveikį ugdant kultūrines, bendražmogiškąsias, pilietines ir estetines vertybes bei darbo profesionalumą ir kūrybiškumą.

Vertinimo komisiją šiais metais sudarė LRTK nariai: poetas, vertėjas Antanas Jonynas, Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdybos narys Vidas Mačiulis, poetė Dalia Teišerskytė, teatro ir kino aktorius ir režisierius Algis Matulionis, politologas, VU TSPMI dėstytojas Laurynas Jonavičius, žurnalistė Liudvika Pociūnienė, mokslininkas Mantas Martišius, žurnalistas, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, politologas Vincentas Vobolevičius, ryšių su visuomene specialistas Ričardas Slapšys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių