Konsulas buria Klaipėdos ir Kaliningrado muzikus

Klaipėdos muzikinis teatras ir Kaliningrado srities filharmonija kuria rimto kultūrinio bendradarbiavimo planus.

Jų įgyvendinimo galimybes praėjusią savaitę aptarė teatre viešėjęs Lietuvos Respublikos generalinis konsulas Kaliningrade Vaclavas Stankevičius ir teatro vadovas Ramūnas Kaubrys.

Iš Klaipėdos į Kaliningradą nuolat vežantis klaipėdiečių meno parodas, organizuojantis bendrus rašytojų, muzikų projektus, šįkart V.Stankevičius pas mus atlydėjo du gitaristus virtuozus Valerijų Čaikiną ir Aleksejų Bačinskį, ketvirtadienį Muzikiniame teatre surengusius flamenko muzikos koncertą. Po jo generalinis konsulas pasidalijo mintimis apie kultūrinį bendradarbiavimą bei atskleidė planus.

„Lietuvos užsienio reikalų ministerija, kurios darbuotojas esu, didelį dėmesį skiria kultūriniams mainams ir kuo geresniems kaimyninių valstybių santykiams. Juos formuoti stengiamės per politiką, ekonomiką, kultūrą. Pastebėjome, kad būtent pasitelkus kultūrą ir meną tai sekasi geriausiai, o kartu sprendžiami ir ekonominiai klausimai“, – tvirtino svečias.

V.Stankevičius patikino, jog ateityje kaliningradiečių ir klaipėdiečių muzikų vizitai vieni pas kitus bus dažnesni. Jau dabar jis su R.Kaubriu aptarė galimą bendrą Kaliningrado srities filharmonijos pučiamųjų orkestro ir Klaipėdos muzikinio teatro solistų koncertą, kurį ketinama uostamiestyje surengti birželį.

Tarpininkaujant generaliniam konsului, praėjusį rudenį minėto orkestro bei klaipėdiečių solistų Loretos Ramelienės ir Mindaugo Rojaus koncertu Kaliningrado filharmonija pradėjo naują sezoną. Tai ir buvo bendradarbiavimo pradžia.

Dabar Kaliningrado srities filharmonija parengė projektą, kuris turėtų būti finansuojamas ES lėšomis, ir tapti jo partneriais kviečia Klaipėdos muzikinį teatrą bei Olštyno (Lenkija) kultūros institucijas.

„Pasiūliau būtent šį teatrą, nes jį labai branginu. Čia lankausi nuo ankstyvos jaunystės, kai dar plaukdavau į jūrą“, – atviravo V.Stankevičius.

R.Kaubrys džiaugėsi teatrui atsiveriančiomis naujomis galimybėmis. Jo žodžiais, gavus ES finansavimą, tarptautinis projektas startuotų jau rudenį, ir tai būtų meistriškumo kursai, teminiai koncertai, programos lauko estradose, konferencijos. „Norėčiau, kad iš Rusijos sulauktume režisierių, dirigentų, solistų. Su Kaliningrado filharmonija galėtų vykti artistų mainai“, – dėstė teatro vadovas.

V.Stankevičius pakvietė R.Kaubrį artimiausiu metu apsilankyti Kaliningrade, kad susipažintų su srities kultūros ministru, teatrų vadovais, kultūrinėmis erdvėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių