Latvių violončelių virtuozai „Melo-M“ surengs koncertus Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Pasaulinio lygio latvių violončelininkų trio „Melo-M“ su Lietuva jaučia ypatingą ryšį. Tarpušvenčiu jie surengs tris nepamirštamus koncertus mūsų šalyje.

„Susitiksime jūsų sostinėje, Laikinojoje sostinėje ir Vasaros sostinėje“, - pirštus lenkia ekspresyvieji latviai, koncertų salėse visuomet sukuriantys fantastinę atmosferą su emocijų fejerverkais.

„Melo-M“ mokėsi iš stipriausių meistrų, jie skynė laurus tarptautiniuose konkursuose, rengė koncertus su simfoniniais orkestrais. Jiems plojo pilnos koncertų salės Europoje, Azijoje, Afrikoje, JAV.  Skrybėles prieš „Melo-M“ nukėlė ir jų vyresnieji broliai – suomių violončelininkai „Apocalyptica“. 

Pripažinimą latvių trio pelnė išraiškingai atlikdami įvairiausių stilių muzikos kūrinius: nuo suomiškos polkos, airiško džigo bei graikiško sirtakio iki „Coldplay“ hito „Clocks“, grupės „Black Eyed Peas“ superkūrinio „I gotta feelin‘“, „Europe“ legendinio „Final Countdown“ ir daugybės kitų.

„Pilnas „Melo-M“ vardas yra „Melody-Mania“. Tai gerai apibrėžia, kaip gimsta mūsų programa. Renkamės tokias melodijas, kurios uždega kraują mūsų venose. Kai nereikia žodžių – pakanka emocinės kelionės per muziką. Niekada nesakome: „Nesąmonė, šitas kūrinys yra pernelyg didelė beprotybė.“ Galime sugroti viską. Jei norite – nors ir „Jingle Bells“ ar dar ką nors iš prekybos centrų šventinio repertuaro“, – juokiasi grupės narys, gerai žinomas ir gerbiamas Latvijos muzikos kūrėjas ir atlikėjas Karlis Auzans.

Savaitgalį Latvija šventė savo nepriklausomybės atkūrimo 100-metį. Šiai progai „Melo-M“ atidavė visą širdį.

„Pavasarį surengėme turą per didžiausias Latvijos koncertų sales. Visi bilietai buvo parduoti. O mūsų koncertinę programą sudarė bemaž 90 procentų latvių muzikos, daug ir mano paties autorinių kūrinių, parašytų grupei „Melo-M“, teatro spektakliams ir filmams. Taip pat aranžuota mūsų didžiųjų kompozitorių, tokių kaip Raimonds Pauls, Imants Kalniņš ar Jānis Lūsēns muzika, – pasakojo K. Auzans. – Nusprendžiau kurti ir gyventi Latvijoje, todėl jubiliejus, kurį šiemet švenčiame, man yra itin svarbus. Trečdalį iš 100 nepriklausomybės metų aš gyvenu laisvėje ir noriu, kad šie procentai tik augtų! Esu tikras, kad jūs jaučiatės taip pat.“

Lietuvos publikai „Melo-M“ pažįstami jau gerą dešimtmetį, tačiau kas kartą atvykę iš naujo pribloškia savo fantazija, profesionalumu ir aistra. „Mes jaučiame didžiulę meilę. Meilę muzikai. Ir taip bus visada. O šįkart jums parodysime violončelės ateities skambesį, atlikdami roką, folk pop ir, žinoma, savo originalią muziką“, – kalbėjo „Melo-M“ narys.

Charizmatiškieji latviai gruodžio 28 dieną pasirodymą surengs Palangos muzikos klube „Vandenis“, gruodžio 29-ąją – Kauno kultūros centre ir gruodžio 30 d. – Vilniaus „Vaidilos“ teatre. Bilietus galima įsigyti bilietai.lt ir „Vandenio“ kasose.

„Lietuva visada mus labai šiltai sutinka. O šįkart mūsų kalėdinis artumas bus dar nuoširdesnis. Mes su jumis esame tame pačiame dažnyje nuo labai senų laikų – dar kai kartu kilome iš Indijos, – juokiasi K. Auzans. – Todėl laukiu švenčių, kurias sutiksime kartu.“


Šiame straipsnyje: Melo-Mkoncertaiviolončelės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių