Lietuvių architektų komandai – „Oskaras“ už gražiausią pasaulyje veidrodį

Garsioje pasakoje nuskambėjęs klausimas veidrodžiui apie tai, kas pasaulyje gražiausias, jaunų architektų iš Lietuvos komandai nuo šiol kelia smagias šypsenas – gražiausiu pasaulyje neseniai išrinktas jų sukurtas veidrodis.

Veidrodis „Mudu“ tapo ne tik pirmuoju paįvairinti kasdienybę nutarusių jaunų lietuvių architektų sukurtu dizaino objektu, bet ir jų sėkmės simboliu – kūgio formos veidrodis pelnė dizaino „Oskaru“ vadinamą Niujorko dizaino konkurso pirmosios vietos apdovanojimą geriausio namų aksesuaro kategorijoje.

Jo kūrėjai – studijos „Heima“ architektai ir juos po savo sparnu priglaudęs lietuviško dizaino prekės ženklo „jot.jot“ sumanytojas bendradarbiauja dar gana neseniai. Architektams tai buvo proga kiek atsitraukti nuo architektūros ar urbanistikos ir laisviau žaisti formomis, kurios nespraudžia į griežtus konkretaus interjero ar funkcionalumo rėmus.

Architektai pasakoja siekę sukurti tokį objektą, kuris sugriautų stereotipinį veidrodžio kaip ant sienos kabinamos arba į ją atremiamos plokštumos įvaizdį – norėjo, kad jų kūrinys būtų išraiškingas ir galėtų puošti prabangaus namo interjerą bei erdvę tarsi meno kūrinys. Autoriai tikina nesistengę įtikti galimiems pirkėjams – esą svarbiausia buvo, kad kuriamas veidrodis pirmiausia patiktų jiems patiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių