Lietuvos šiuolaikinis šokis bus pristatytas Niujorke

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Niujorke, JAV, prasideda pasaulinė scenos menų vadybos profesionalų konferencija-mugė APAP, į kurią vyksta ir mūsų šalies atstovai. Didžiausiame scenos menų renginyje sausio 6–10 d. jau antrą kartą bus pristatytas Lietuvos šiuolaikinis šokis.

„Dalyvauti šiame renginyje – tai galimybė Lietuvos šokiui įžengti į JAV rinką, taip pat save pristatyti labai plačiam ratui scenos menų profesionalų iš viso pasaulio“, – sakė konferencijoje-mugėje su savo stendu dalyvausiančio Lietuvos šokio informacijos centro (LŠIC) vadovė Gintarė Masteikaitė.

Pirmą kartą APAP konferencijoje-mugėje Lietuvos šiuolaikinis šokis buvo pristatytas prieš metus. G. Masteikaitės teigimu, šis vizitas į Jungtines Valstijas jau davė rezultatų: Lietuvą aplankė keletas scenos menų profesionalų / ekspertų, pradėta kalbėtis su skirtingomis šokio organizacijomis dėl bendradarbiavimo, artimiausiu metu Lietuvą turėtų aplankyti JAV šokio žvaigždės.

Kalbėdama apie šiųmetę konferenciją-mugę LŠIC vadovė sakė, kad pagrindinis tikslas yra kuo plačiau pristatyti Lietuvos šokio lauką.

Dalyvauti šiame renginyje – tai galimybė Lietuvos šokiui įžengti į JAV rinką, taip pat save pristatyti labai plačiam ratui scenos menų profesionalų iš viso pasaulio.

„LŠIC tikslas yra atstovauti visai Lietuvos šokio bendruomenei. Bendraudami su interesantais įsiklausome į jų poreikius ir pateikiame savo rekomendacijas. Niekas neturi laiko peržiūrėti visos surinktos medžiagos, tad mūsų darbas yra tikslingai pateikti reikiamą informaciją. Žinoma, aktyviausiai dirbame su naujausia šokio produkcija“, – paaiškino G. Masteikaitė. Ji pridūrė, kad mugėje taip pat labai svarbu stiprinti pažintį su skirtingomis šokio institucijomis iš viso pasaulio ir plėsti ryšių ratą, atverti kelius Lietuvos šokiui į JAV.

Į sausį Niujorke vykstančią pasaulinę scenos menų vadybos profesionalų konferenciją-mugę susirenka apie 3600 scenos menų organizacijų, vadybininkų, agentų, menininkų ir kitų asmenų iš visų Jungtinių Valstijų ir daugiau kaip 33 pasaulio valstybių. Be mugės vyksta ir kiti svarbūs renginiai: įvairios paskaitos, diskusijos, rodomi spektakliai, lankomos skirtingos meno institucijos ir pan.

I. Gerbutavičiūtė ir G. Masteikaitė / Asmeninio archyvo nuotr.

Šiemet 60 metų jubiliejų švenčianti APAP organizacija ir jos rengiama konferencija-mugė atlieka svarbų vaidmenį scenos menų industrijoje, tiek finansiniu, tiek kūrybiniu atžvilgiu, sutelkdama menininkus ir publiką. Šių dienų naujieji talentai ir stipriausi kultūros srities atstovai susirenka į metinę APAP konferenciją-mugę, kad įkvėptų ir sustiprintų scenos menų industriją ir jos evoliuciją. Be to, APAP tapo impulsu daugeliui kitų scenos menų renginių ir viešųjų festivalių, sausį vykstančių Niujorke. 

LŠIC atstovų dalyvavimą pasaulinėje scenos menų vadybos profesionalų konferencijoje-mugėje APAP finansuoja Lietuvos kultūros taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių