LRT Klasika mini Europos senosios muzikos dieną

  • Teksto dydis:

Kovo 21-ąją, Europos senosios muzikos dieną, radijo stotis LRT Klasika transliuos Euroradijo senosios muzikos koncertus iš Stokholmo ir Jorko.

2012 m. Europos senosios muzikos puoselėtojai – atlikėjai, muzikologai, istorikai, senųjų rankraščių tyrinėtojai, festivalių rengėjai – susibūrė į tarptautinę organizaciją REMA (Réseau Européen de Musique Ancienne), kad  skleistų žinias ir populiarintų viduramžių, renesanso ir baroko muziką, aktyvintų ir gausintų jos atlikėjų ir klausytojų tarptautinę bendruomenę. Jau pačioje veiklos pradžioje REMA iniciavo „Europos senosios muzikos dieną“, kuriai buvo pasirinkta kovo 21-oji – didžiojo baroko genijaus Johanno Sebastiano Bacho (g. 1685) gimimo diena. Iniciatyvą parėmė Europos komisija ir UNESCO. Pirmą sykį Europos senosios muzikos diena paminėta 2013 metais gausiais koncertais, operų pastatymais ir priemonėmis žiniasklaidoje.

Šiemet Europos senosios muzikos diena švenčiama jau penktą kartą. Jos idėją puoselėja ir Europos transliuotojų sąjunga (EBU), šiemet pasiūliusi dvi „Euroradijo“ senosios muzikos koncertų transliacijas. Rytoj, kovo 21 d., LRT Klasika transliuos:

20.00  val. XVII a. vokiečų kompozitorių Franzo Tunderio, Heinricho Schützo ir Dietricho Buxtehudes kūrinius atliks Kelno radijo choro solistas, Upsalos akademijos choras ir baroko ansamblis (Švedija). Transliacija iš Stokholmo Vokiečių bažnyčios;

21.30 val. Georgo Friedricho Händelio ir Johano Sebastiano Bacho kūrinius atliks Maria Keohane (sopranas), Nevenas Lesage’as (obojus) ir Europos sąjungos baroko orkestras, diriguojamas Larso Ulriko Mortenseno. Transliacija iš Jorko nacionalinio senosios muzikos centro (Jungtinė karalystė).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių