M. Jonaitytė: Milanas tarp mados sostinių – labiausiai žemiškas

  • Teksto dydis:

Lietuvą ir Italiją sieja ne tik istoriniai prekybos keliai, kultūriniai mainai, diplomatiniai ryšiai, bet ir mada.

Lietuvaitės skinasi kelius į prestižiškiausius mados namus Italijoje. Jos demonstruoja italų drabužių kolekcijas pačiose populiariausiose salėse ant garsiausių podiumų.

„Milanas galbūt visada pasižymėjo tokia nuosaikiausia pozicija madoje, ten kuriami labiausiai nešiojami rūbai. Jeigu Londonas labai dažnai pristato naujausias idėjas ar kažkokias tendencijas, kur tikrai ne kiekvienas galėtų pritaikyti savo kasdieniam garderobui, prancūzai orientuojasi į labai pakylėtą klientą, tai italai yra žemiškiausi ir jų drabužiai yra labiausiai nešiojami“, – mados sostines klasifikuoja modelių agentūros bendrasavininkė Meda Jonaitytė.

Mados pasaulyje dirbanti moteris spėja, kad Lietuvos ryšiai šioje srityje galėjo pirmiausia užsimegzti būtent su Italija.

„Mūsų agentūra egzistuoja 18 metų ir pirmieji modeliai išvyko į Italiją. Italai matė potencialą rytiniame bloke – kad čia galima rasti puikių naujų veidų, kurie galėtų dirbti mados industrijoje. Lietuvaitės yra labai darbščios merginos, be nereikalingų įgeidžių, kuo pasižymi merginos, kurios gimė ir augo kapitalistiniame pasaulyje“, – pasakoja M. Jonaitytė.

Pašnekovė priduria, kad lietuvaitės greitai mokosi, yra ne per daug nuolankios ir nenuvertina savęs. Taigi tokiu puikiu balansu pasižyminčios merginos labai tiko naujų žmonių ieškantiems italams.

Lietuvės demonstravo visų didžiausių italų mados namų kurtus drabužius. M. Jonaitytės manymu, didžiausią tarptautinę karjerą mados industrijoje vienareikšmiškai padarė Edita Vilkevičiūtė, puikių rezultatų pasiekė kiti lietuvių modeliai.

Išsamiau – dokumentinės istorinės laidos „Lietuvos kolumbai“ įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių