Mažojoje Lietuvoje baigiasi „Lietuvos muziejų kelias“

  • Teksto dydis:

Pasaulinę turizmo dieną (rugsėjo 27-ąją) Mažojoje Lietuvoje baigiasi ilgiau nei keturis mėnesius trukęs trečiasis iš penkerių metų muziejinių renginių ciklo, skirto Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui, projektas „Lietuvos muziejų kelias“.

Jo šių metų temą „Dvarų kultūros atspindžiai“ įvairiais renginiais perteikė 50 Lietuvos muziejų. Į paskutinius šios temos renginius lankytojus kviečia LDM Prano Domšaičio galerija ir Laikrodžių muziejus, pristatysiantys kūrybines dirbtuves ir ekskursijas. „Lietuvos muziejų kelias“ savo kelionę šiemet baigs Šilutės Hugo Šojaus muziejuje, kur parodos dalyviams bus atskleistos dvarininkų H. ir E. Šojų kolekcijos.

2017-aisiais „Lietuvos muziejų kelias“ plėtos temą „Vasario 16-osios kūrėjai ir puoselėtojai“.

Rugsėjo 22 d. 17 val.

LDM Prano Domšaičio galerija, Liepų g. 33, Klaipėda, tel. (8 46) 410 416.

Prano Domšaičio galerijoje organizuojamas pokalbis ir kūrybinės dirbtuvės „Kuris paveikslas yra iš dvaro?“. Žvalgydamiesi ilgalaikėje parodoje „Nuostabioji žemė. Dailininkai Rytų Prūsijoje. XIX a.–XX a. pirmos pusės tapyba ir grafika iš Aleksandro Popovo rinkinio“ lankytojai sužinos apie laikotarpio tapybą, spręs ir diskutuos, kurie parodos paveikslai būtų tikę to meto dvare. Kūrybinėse dirbtuvėse bus piešiami dvaro interjerai ir juose „kabinami“ paveikslai.

Rugsėjo 23 d. 17 val.

LDM Laikrodžių muziejus, Liepų g. 12, Klaipėda, tel. (8 464) 10 417.

Pažintinės ekskursijos „Muziejus istoriniame pastate“ dalyviai susipažins su paslaptinga Laikrodžių muziejaus pastato Liepų g. 12 istorija ir jo buvusiais gyventojais. Išankstinė registracija tel. (8 46) 410 417.

Rugsėjo 27 d.

Šilutės Hugo Šojaus muziejus, Lietuvininkų g. 4, Šilutė, tel. (8 441) 62 207.

12 val. vyks baigiamoji „Lietuvos muziejų kelio 2016“ konferencija. Renginio metu numatomas „Lietuvos muziejų kelio“ dalyvių susitikimas, metų aptarimas.

13 val. parodos „Žvilgsnis į dvarininkų H. ir E. Šojų kolekcijas“ atidarymas. Šilutės Hugo Šojaus dvare lankytojai galės apžiūrėti dvaro erdves ir pamatyti įspūdingą bei originalią pačių dvarininkų sukauptą daiktų kolekciją, kurią tėvas Hugo ir sūnus Erikas rinko ne vieną dešimtmetį. Dvaro lankytojai taip pat kviečiami apžiūrėti archeologinę, gamtos bei iš kelionių parsivežtų suvenyrų ekspozicijas. Paroda veiks iki gruodžio 31 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių