Miuziklas „Čikaga“ tęsia kelionę po didžiausias arenas

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras gyvena džiugiomis nuotaikomis po ką tik nuaidėjusios vieno garsiausių Brodvėjaus miuziklo premjeros gruodžio 7 d., Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Visi bilietai buvo parduoti ir visa teatro trupė premjeros dieną mėgavosi žiūrovų gausa bei ovacijomis. Tačiau tai tik startas. Brodvėjaus miuziklo „Čikaga“ turas po Lietuvą prasidėjęs sėkmingai tęsis toliau – gruodžio mėnesį miuziklas apkeliaus didžiausių Lietuvos miestų arenas. Šiaulių bei Kauno publika su nekantrumu laukia premjeros jų gimtuosiuose miestuose ir nenori nusileisti uostamiesčiui sparčiai pirkdami bilietus į šį šventinį reginį savo mieste.

Antras ilgiausiai Brodvėjaus istorijoje rodomas miuziklas „Čikaga“ – tai muzikinė baudžiamojo teisingumo satyra, pasakojanti apie dvi dėmesio ir pripažinimo siekiančias žudikes.

Miuziklas persmelktas seksualumu ir ironija. Būti žinomu - siekiamybė. Nesvarbu, kur bebūtum ir ką darytum, tavo gyvenimo prasmė - šviesti spindinčia žvaigžde. Tavo pasirodymas sukamas kaip šou, vaizdo klipas ar dar vienas sensacingas nusižiovavimas. Tai gyvenimas dėl žinutės pirmajame puslapyje, antraštės, blizgučių, šlovės alėjos. Todėl nieko nėra šventa ir visos priemonės pateisinamos. Būtis - pati savaime subalansuota ieškoti naujos intrigos. Įdomiausia tai, kad tokius „garsius“ veikėjus mes linkę garbinti, teisinti, lipdyti iš jų savo paties idealus. Miuziklas satyriškai žvelgia į „teisingumo“ sąvoką, po kuria šio „teatro žaidėjai“ patys savaime tampa šou egzistencijos įkaitais.

Miuzikle „Čikaga“ XIX a. trečiojo dešimtmečio Čikagos miesto kriminalinės teisybės paieškos susipina su stilingu nuteistųjų seksualumu ir paverčia kalėjimo sienas žvaigždžių kalve. Teisingumo šou, kur egzistuoja savo taisyklės.

Miuziklo režisierė Rūta Bunikytė teigia, jog pirmą kartą Lietuvoje statoma „Čikaga“ - ekspresyvus ir ryškus šou, kuriame dalyvauja didžiausios Lietuvos miuziklo žvaigždės.

„Tai yra interpretacija, tačiau ne šiuolaikinė. Stengėmės stilizuoti originalų laikmetį bei atskleisti Johno Kanderio muzikos padiktuotas Čikagos miesto kriminalinio pasaulio subtilybes. Tai stilingas, seksualus, ekspresyvus kriminalinis šou“, - sako miuziklo režisierė R. Bunikytė.

„Tai pasakojimas apie tai, ką su žmogumi padaro šlovė, - jam nebelieka nieko švento, nebesvarbu per kieno galvą lipti. Svarbu tik būti pirmuosiuose laikraščių puslapiuose“, - taip miuziklą apibūdina pagrindinį Roxie Hart vaidmenį kurianti Gabrielė Bielskytė.

Kauno muzikinio teatro atlikėja G. Bielskytė, teigia, jog šis vaidmuo savyje reikalauja atrasti naujų spalvų, o miuziklas – jos ypač mėgstamas žanras.

„Iki šiol miuzikluose kūriau tik tragiško likimo dramatinius personažus, todėl Roxie Hart vaidmuo man yra visiškai naujas amplua. Tai - mano pirmas charakterinis vaidmuo scenoje, ir tai man - didžiulis iššūkis. Vaidmuo, reikalaujantis naujų, neatrastų spalvų“, - pasakoja G. Bielskytė.

Kito ryškaus vaidmens Velmos Kelly atlikėja aktorė Oneida Kunsunga-Vildžiūnienė sako, jog darbas miuzikle jai ypač artimas – tai galimybė sujungti net kelias mylimas sritis – teatrą, muziką ir šokį.

„Man labai patinka, kad čia susipina ir vaidyba, ir šokis, ir dainavimas. Žinoma, apjungti visa tai nėra lengva, bet labai įdomu, o kai įdomu – viską gali padaryti! Bandome organiškai sujungti šias sritis – štai kalbu ir staiga imu dainuoti, bet ne šiaip gražiai sudainuoju dainą, o tęsiu mintį, tik ne kalbėdama, o dainuodama. Tai visgi yra aktorinis meistriškumas, tik veikiantis truputį kitokiu principu. Juk vis tiek tekstu turi pasakoti istoriją - visai nesvarbu, ar jį iškalbi, ar išdainuoji“, - sako O. Kunsunga.

V. Kelly vaidmuo – ikoniškas, jį yra sukūrusi ir garsi Holivudo aktorė Catherine Zeta-Jones. Lietuviškoji V. Kelly O. Kunsungai atveria platų interpretacijos lauką, ją kurti, aktorės teigimu, labai smagu.

„Mano Velma Kelly nebijo rizikuoti, ji smarki, alkana, ryški. Galima iš jos kai ko ir išmokti, kažką savyje atrasti ir leisti toms savybėms keroti. Pavyzdžiui, egoizmui, kurį gyvenime gesiname, bandome su juo kovoti, nes tai nėra graži savybė, o čia galima leisti jam būti – tai yra smagu, tačiau reikalauja drąsos, bet aš ir nebijau į personažą įvesti tamsesnių spalvų“, - O. Kunsunga.

Pagrindiniu vyrišku advokato Billy'io Flynno vaidmenimi dalinsis du žymūs atlikėjai – Vaidas Baumila ir Rokas Spalinskas. Klaipėdos muzikinio teatro atlikėjas R. Spalinskas sako, kad toks vaidmuo jam labai įdomus.

„Jeigu lyginčiau save su Billy Flynn, panašių savybių nerasčiau, bet tai nieko nekeičia, juk įsigilinęs į vaidmenį turi tapti juo. Billy Flynn – yra savo srities profesionalas, teisininkas, nepralaimėjęs nė vienos bylos, ginantis klientą teisme bet kokiais būdais. Vienintelis jo tikslas – apginti kaltinamąjį. Jis žino savo galią, žino, kad yra geriausias ir žino, kad už tai gali uždirbti daug pinigų - tai yra viskas, ko jam reikia.“

R. Spalinsko teigimu, sunkiausia dirbant „Čikagoje“ – specifinės technikos reikalaujantys legendiniai Brodvėjaus numeriai, stepas, nors tai atlikti nelengva, tik kartelės pakėlimas sau leidžia atlikėjui tobulėti.

„Sudėtinga tai, kad kaskart susiduri su tuo, ko niekada nedarei. Tarkime, šiuo atveju, Billy Flynnas turės stepo žingsnelių. Tai yra specifinis šokio stilius, kuriam įvaldyti reikia laiko. Taigi, susiduriame su situacija, kai reikia šokti stepą, kas man yra visiškai nauja, ir tuo pat metu dainuoti. Tai yra kartelės pasikėlimas sau. Procesas sunkus, bet kitaip atlikėjas netobulėja“, - juokiasi R. Spalinskas.

Miuziklo muzikos vadovas ir pagrindinis dirigentas – garsus vokalo specialistas, profesorius iš Didžiosios Britanijos Derekas Barnesas. Jam miuziklas „Čikaga“ įdomus tuo, jog yra žinomas visame pasaulyje ir labai malonus atlikti.

„Jis ikoniškas ir populiarus. Siužete susipina komedija ir tamsa. Tai – linksmas, energingas kūrinys, jį labai smagu diriguoti“, - sako D. Barnesas.

Pirmą kartą Lietuvoje pristatomame miuzikle „Čikaga“ taip pat dainuos aktorius Dominykas Vaitiekūnas, Edita Bodrovaitė-Rukienė, Beata Ignatavičiūtė, Laura Rakauskaitė, Kristina Jatautaitė-Stanevičienė, Tadas Jakas, Judita Butkytė-Komovienė ir kiti.

Miuziklas „Čikaga“ – gruodžio 20 d. „Šiaulių“ arenoje Šiauliuose, gruodžio 22 d. „Žalgirio“ arenoje Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Spektaklis vidutinio lygio. Labai isreklamuotas, taciau pasamones nesuvirpina. Labai panasus spektaklis, muzikinio teatro "Bonie ir Klaidas", maziau reklamuotas taciau tikrai daug kartu geresnis ir idomesnis spektaklis-miuziklas. 5 is 10 balu. Aplodismentu vertas pagrindinis aktorius ir "Celofano" vaidmeni atlikes aktorius :)

puiku CIKAGA

puiku CIKAGA portretas
BUS GRUODZIO 22 ZALGIRIO ARENOJE,KURI LUZTA NUO RENGINIU VIRTINES-SIANDIEN EINAM I ROKO SIMFONIJA ANT LEDO,14 d- MIUZIKLU DAINOS[girstutis],paskui i Rondo,Egle zalciu karaliene,Martynas Levickis,,Montvydo sow, Mikutaviciaus sow, Merunas.........
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių