Nacionaliniam operos ir baleto teatrui vadovaus J. Sakalauskas

Lietuvos nacionaliniam operos ir baleto teatrui (LNOBT) vadovaus Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovas Jonas Sakalauskas, pirmadienio vakarą nusprendė Kultūros ministerijos sudaryta komisija. Ši kandidatūra išrinkta iš 13 pretendentų, dalyvavusių konkurse.

Su konkurso laimėtoju bus sudaryta terminuota darbo sutartis penkeriems metams.

Kultūros ministerijos sudaryta komisija, kuriai vadovavo Kultūros ministerijos kancleris Laimonas Ubavičius, kandidatūras svarstė visą dieną.

Pretendentai į LNOBT generalinio direktoriaus vietą turėjo pateikti teatro 5 metų perspektyvinės veiklos programą su teatro veiklos vertinimu ir veiklos vizija, apimančia įstaigos kūrybinę veiklą, kūrinių sklaidą, kultūrines edukacines veiklas, planuojamas rinkodaros veiklas (bilietų rezervavimo ir pardavimo sistema, paslaugų plėtojimas, priemonės, skatinančios žiūrovų lankomumą, ir kita), infrastruktūros ir žmogiškųjų išteklių valdymą, finansinių išteklių valdymą ir kitą pretendento nuožiūra svarbią informaciją.

Pretendentai į LNOBT generalinio direktoriaus poziciją turėjo turėti ne mažesnę kaip 5 metų vadovaujamo darbo patirtį, mokėti bent vieną iš trijų Europos Sąjungos darbo kalbų (anglų, prancūzų ar vokiečių).

ELTA primena, kad konkursas LNOBT generalinio direktoriaus pareigoms eiti - pakartotinis. Ankstesniam konkursui, kuris vyko spalio pabaigoje, paraiškas buvo pateikę aštuoni asmenys, tačiau komisija nusprendė, kad nė vienas iš jų neatitinka kvalifikacinių reikalavimų.

Už pažeidimus atleidus 15 metų teatrui vadovavusį Gintautą Kėvišą, nuo praėjusio birželio Lietuvos nacionaliniam operos ir baleto teatrui laikinai vadovavo teatro finansų vadybininkas Sigitas Žutautas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Glema

Glema portretas
Toliau Kėvišas vadovaus, o J. Sakaluskas pasirašinės dokumentus...juk abu didžiuliai draugai.

Sveikinu

Sveikinu portretas
Puiku , rotacija privalo būti , vyresnioji karta turi tai suprasti .

Kauniečiai

Kauniečiai portretas
SVEIKINAME ! Didžiulės sėkmės dideliuose darbuose ! Tikime Jumis,Jonai ! Tikime Lietuvos jaunimu.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių